Hlavní navigace

Tip: Pokračujte ve sledování YouTube videa v místě, kde jste skončili

3. 8. 2012

Sdílet

 Autor: © HaywireMedia - Fotolia.com
Videa na streamingovém serveru YouTube jsou stále delší a delší. Sledujete-li však dlouhé video, neumožní vám YouTube vytvořit si elektronickou záložku. V tomto případě pomůže doplněk Puase for Later.

Pakliže uprostřed sledování hodinového videa potřebujete znenadání zavřít prohlížeč či vypnout počítač, budete muset při příštím spuštění videa pracně hledat pozici, jíž jste viděli naposledy. YouTube sice neumožňuje tvorbu video záložek, nicméně si můžete do svého prohlížeče doinstalovat doplněk, který si dovede zapamatovat pozici zastaveného videa.

Řeč je o plug-inu Pause for Later. Kromě svého základního úkolu ve formě uložení pozice přerušeného videa si dokáže zapamatovat také odkaz na video samotné, tudíž příště nebudete muset otevírat YouTube, nýbrž pouze vyberete patřičný zapamatovaný odkaz.

Otevřete webovou stránku Pause for Later a vytvořte si bezplatný účet (v pravém horním rohu klikněte na volbu Create Free Account a následně vyplňte formulář). Následně nainstalujte doplněk pro váš prohlížeč kliknutím na patřičnou ikonu na spodní straně webu. Podporovány jsou všechny mainstreamové prohlížeče včetně Chrome, Firefox, IE, Safari a Opera.

pause for later

Například v případě prohlížeče Firefox klikněte na příslušnou ikonu a na následující stránce přetáhněte červené tlačítko znázorňující pozastavení videa/audia do své lišty se záložkami.

pause for later

soutez_casestudy

Jeho prostřednictvím můžete nyní kdykoliv pozastavit video. Na stránce Pause for Later pak pod svým účtem naleznete všechna pozastavená videa, která můžete opět kliknutím spustit.

pause for later

Byl pro vás článek přínosný?