Hlavní navigace

Tip: Správce hesel pomůže s vytvořením nedobytného hesla

30. 8. 2011

Sdílet

 Autor: © Nikolai Sorokin - Fotolia.com
Správce hesel využijete ve dvou případech: když máte hodně hesel, která si nechcete a nemůžete zapamatovat, nebo když chcete vygenerovat bezpečné heslo. Pomůže vám k tomu LastPass nebo RoboForm.

Tyto aplikace dokážou vytvořit heslo pro každou stránku, kterou navštěvujete, jež bude tak komplikované, že si jej stěží někdo zapamatuje, natož odhalí. Vy si pak už budete muset pamatovat pouze jedno jediné heslo, kterým sbírku svých dalších hesel otevřete. I když se obě aplikace integrují přímo do webového prohlížeče, můžete využít také jejich desktopové (a plně šifrované) verze, kam můžete uložit více než jen hesla ke svým e-mailům. Ukládat zde můžete také čísla kreditních karet nebo registrační kódy k softwaru (takže je nebudete muset při re-instalaci vždy přepisovat).

LastPass RoboForm navíc kromě desktopové verze nabízejí také mobilní aplikace pro BlackBerry, Android, iPhone a Windows Phone, i když k jejich použití budete muset upgradovat na prémiovou verzi. Mobilní aplikace poslouží k jednoduché synchronizaci hesel z telefonu do počítače.  RoboForm stojí deset dolarů za první rok a dvacet za každý další, LastPass stojí 12 dolarů ročně. Pokud nechcete do správce hesel investovat ani korunu, můžete vyzkoušet KeePass. Jde o populární aplikaci, která umí generovat, organizovat a vkládat hesla. I když nejde o uživatelsky zcela příjemný program, vaše peněženka jeho použití vůbec nepocítí.

soutez_casestudy

 

Úvodní foto: © Nikolai Sorokin - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?