Hlavní navigace

TIP: ukládejte data do cloudu jednoduše jako na pevný disk

17. 4. 2011

Sdílet

V dnešním tipu si představíme aplikaci, která vám umožní ukládat data na vzdálené servery tak jednoduše, jako byste je ukládali na pevný disk.

Amazon nedávno spustil novou bezplatnou službu, která uživatelům umožňuje nahrát na jeho servery až 5 GB dat. Ne každému však musí vyhovovat, že je pro přístup ke službě třeba chodit na stránky Amazonu, což rozhodně není tak pohodlné, jako ukládat data na pevný disk. Řešení představuje utilita Gladinet Cloud Desktop, který vám umožní přistupovat k Amazon Cloud Drive z Windows Exploreru. Podobně dokáže pracovat například také se službou Gmail nebo webovou aplikací Picasa.

Po instalaci programu stačí ze seznamu vybrat Amazon Cloud Drive, vložit uživatelské jméno a heslo. Program následně vytvoří ikonku vašeho úložného prostoru hned vedle jednotek pevného disku. Ve výsledku tak můžete díky této aplikaci soubory kopírovat stejně jednoduše, jako na pevný disk. Gladient Cloud Desktop je kompatibilní s operačním systémem Windows XP a jeho novějšími verzemi. V nabídce se nachází také profesionální verze aplikace, která stojí padesát dolarů.

 

Úvodní foto: © Nmedia - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?