Hlavní navigace

Tip: Usnadněte si vkládání e-mailu do webových formulářů

3. 9. 2011

Sdílet

 Autor: © Alexander Lukin - Fotolia.com
V dnešním tipu vám poradíme, jak ušetřit čas a zároveň si usnadnit práci s vyplňováním e-mailových adres na webových stránkách.

Pokud už vás nebaví při registracích na různá fóra, e-shopy či jiné weby vyžadující autentizaci vyplňovat svou emailovou adresu, máme pro vás hned tři nástroje, které vám tento proces výrazně usnadní. Fantazii se meze nekladou, takže některý z nich můžete používat klidně pro přezdívku nebo jiný často vkládaný textový řetězec.


1) Google Toolbar

Google Toolbar nabízí spoustu zajímavých prostředků a mimo jiné i funkci AutoFill, která za vás dovede vyplnit celé webové formuláře (včetně e-mailových adres) jediným kliknutím. Google Toolbar a AutoFill se tak mohou hodit i při každodenním surfování.


2) PhraseExpress

Tato freewarová aplikace umí automaticky rozšiřovat psané zkratky, které si přednastavíte. Pokud chcete tedy rychle vyplnit e-mailovou adresu, stačí jen napsat například "em1" (jako e-mailová adresa číslo 1) a PhraseExpress ji doplní za vás.


3) AutoHotKey

AutoHotKey vám umí ušetřit čas celou řadou způsobů, a to včetně rozšiřování psaných zkratek (podobně jako PhraseExpress). Aplikace je velmi drobná, takže nijak znatelně nezatíží výkon systému.

CS24

 

Úvodní foto: © Alexander Lukin- Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?