Hlavní navigace

Tip: Vybavte prohlížeč Google Chrome užitečnými doplňky - 3. díl

2. 2. 2012

Sdílet

 Autor: Fotolia © HaywireMedia
V závěrečném díle si trojici doplňků pro urychlení procházení webu, umělé předčítání textu a organizaci zajímavých stránek.

Ať už jste dlouhodobými či začínajícími uživateli prohlížeče Google Chrome, jistě by se vám mohly hodit některé užitečné doplňky, na něž se v následujícím textu podíváme.

soutez_casestudy

 

 

7) FastestChrome

Nástroj FastestChrome ve skutečnosti představuje doplněk FastestFox upravený pro prohlížeč Google Chrome. Z názvu jste se již zřejmě dovtípili, že cílem doplňku je urychlit práci s webovým obsahem. Na rychlost načítaní samotných stránek FastestChrome nemá vliv, avšak díky svým funkcím dovede urychlit celkovou práci s webovým prohlížečem. Například doplněk automaticky načítá webovou stránku, jež následuje za právě zobrazenou stránkou, abyste nebyli při souvislém čtení dokumentů rušeni občasným čekáním na stažení potřebných dat. Dále pokud označíte některé slovo, zobrazí se ve vyskakovacím okně jeho definice.
fastestchrome

8) SpeakIt

Doplněk SpeakIt oceníte především tehdy, bolejí-li vás již oči od monitoru a přesto máte přečíst ještě kvanta dokumentů. Nástroj umí umělým hlasem velmi srozumitelně přečíst označený text, přičemž jsou podporovány všechny jazyky, jež podporuje Google (SpeakIt využívá Google Network Text-to-Speech), tedy včetně češtiny. Hlasitost čtení můžete ovládat pomocí softwarového potenciometru, který se skrývá pod ikonou reproduktoru umístěné na pravé straně horního ovládacího panelu.
SpeakIt

9) Read Later Fast

Trpíte při prohlížení webu zlozvykem, jenž vás nutí otevírat každý zajímavý odkaz do nové karty s tím, že se k němu třeba „později vrátíte“? Read Later Fast vám pomůže vaši zvídavost organizovat. Pokud narazíte na zajímavý web, který si však kvůli časové tísni nemůžete ihned prohlédnout, pouze pomocí tlačítka Read Later stránku uložíte do vašeho seznamu článků, jež doplněk schraňuje. Co víc, Read Later Fast zvolené stránky ukládá do počítače (pouze hypertext), tudíž si můžete text přečíst i offline. Pakliže si na webu Diigo.com vytvoříte účet, budete navíc moci stránky ukládat i online.
read later

Byl pro vás článek přínosný?