Hlavní navigace

Tip: Vyřešte problémy v síti s počítači s OS Windows 7 - 1. díl

6. 1. 2012

Sdílet

 Autor: © Péter Mács - Fotolia.com
Domácí síť nabízí spoustu zábavy a někdy bohužel i spoustu problémů. V prvním díle našeho seriálu se podíváme, jak obnovit IP adresu počítače pomocí příkazové řádky.

Konfigurace a správa vaší domácí sítě je u počítačů s operačním systémem Windows 7 snazší než kdy dříve, i když ideální ještě zdaleka není. Řadu problémů se sítí ani ve Windows 7 nevyřešíte pouhým zásahem do možností nastavení v ovládacích panelech. Proto jsme se v tomto seriálu rozhodli shromáždit soubor těch nejběžnějších problémů, které se v počítačových sítích mohou vyskytnout, a poradit vám, jak je co nejsnáze a nejrychleji vyřešit.

 

Resetování IP adresy počítače

Máte-li problém s připojením k síti nebo obdržíte-li oznámení o tom, že dvě stejné stanice mají přidělenu stejnou IP adresu, zkuste IP adresu počítače jednoduše resetovat. Klepněte na tlačítko Start a spusťte Příkazový řádek (nabídka Start --> Programy --> Příslušenství --> Příkazový řádek), klepněte na něj pravým tlačítkem myši a z místní nabídky, která se objeví, pak vyberte příkaz Spustit jako správce. Následně zadejte příkaz ipconfig /renew a stiskněte klávesu Enter.

soutez_casestudy

Reset IP adresy počítače pomocí nástroje ipconfig zajistí přidělení nové IP adresy a obnovení připojení k síti.

Reset IP adresy počítače pomocí nástroje ipconfig zajistí přidělení nové IP adresy a obnovení připojení k síti.

Byl pro vás článek přínosný?