Hlavní navigace

Tip: Vyřešte problémy v síti s počítači s OS Windows 7 - 3. díl

8. 1. 2012

Sdílet

 Autor: © Oleksandr - Fotolia.com
Domácí síť nabízí spoustu zábavy a někdy bohužel i spoustu problémů. V dnešním díle našeho seriálu se podíváme, jak restartovat modem či směrovač.

Konfigurace a správa vaší domácí sítě je u počítačů s operačním systémem Windows 7 snazší než kdy dříve, i když ideální ještě zdaleka není. Řadu problémů se sítí ani ve Windows 7 nevyřešíte pouhým zásahem do možností nastavení v ovládacích panelech. Proto jsme se v tomto článku rozhodli shromáždit soubor těch nejběžnějších problémů, které se v počítačových sítích mohou vyskytnout, a poradit vám, jak je co nejsnáze a nejrychleji vyřešit.

 

1. díl: Resetování IP adresy počítače

2. díl: Vyprázdnění vyrovnávací paměti služby DNS

 

Restart širokopásmového modemu a směrovače

Při občasných problémech se stabilitou internetového připojení pomocí širokopásmového modemu může pomoci restart tohoto zařízení. Stejný postup se pak doporučuje vyzkoušet i při občasných potížích při komunikaci mezi směrovačem a širokopásmovým modemem.

CS24

Širokopásmový modem i směrovač resetujete tak, že tato zařízení odpojíte od elektrické sítě a necháte je takto asi po dobu 30 sekund. Bohužel nestačí tato zařízení vypnout pomocí tlačítka pro zapnutí či vypnutí, protože u některých typů zařízení se tímto tlačítkem modemy či směrovače uvádějí pouze do úsporného režimu, takže se nevypnou úplně.

Po uplynutí výše uvedené doby pak připojte do elektrické sítě nejprve modem. Chvíli počkejte, dokud se nenaváže připojení k internetu, a poté zapněte směrovač. Opět chvíli vyčkejte, dokud nebude směrovač plně funkční. Poté by již mělo internetové připojení fungovat bez problémů.

Byl pro vás článek přínosný?