Hlavní navigace

Tip: Využijte svůj tablet s Androidem jako další monitor - 2. díl

3. 9. 2012

Sdílet

 Autor: © maxkabakov - Fotolia.com
V této části seriálu vám prozradíme, co vše budete potřebovat pro připojení tabletu jako přídavného monitoru k vašemu počítači.

1. díl článku: Úvod do problematiky

 

Co budete potřebovat

Chcete-li použít tablet s operačním systémem Android jako další monitor, pak budete kromě příslušné aplikace pro tablet a počítače potřebovat ještě něco navíc. V první řadě budete potřebovat tablet s operačním systémem Android 3.01 či novějším (popřípadě smartphone s operačním systémem Android 2.2 či novějším) a také operační systém Windows XP (32bitový) nebo Windows 7 (32- nebo 64bitovou verzi). Pro tento konkrétní příklad budeme používat aplikaci, která funguje přes bezdrátové Wi-Fi připojení, takže jak tablet, tak počítač musí být připojen do stejné sítě a navíc se musí obě zařízení nacházet ve stejné podsíti.

Na tomto obrázku vidíte Internet Explorer 9 zobrazený na tabletu Samsung Galaxy Tab, který slouží jako přídavný monitor

Po stažení všech potřebných aplikací se ujistěte, že jak tablet, tak počítač jsou připojeny do stejné počítačové sítě. Pak je totiž instalace i konfigurace velmi jednoduchá. V každém případě vězte, že se v tomto článku sice zaměřujeme na Android, Windows a ScreenSlider, ale pokud se rozhodnete používat nějaké alternativní aplikace (jako třeba již zmiňované Air Display či iDisplay), je postup při jejich instalaci a používání velmi podobný. Obvykle stačí, když do tabletu stáhnete příslušnou aplikaci, poté stáhnete do počítače doprovodnou aplikaci, zařízení spárujete a následně upravíte nastavení podle svých představ.

CS24

 

V další části seriálu se budeme věnovat instalaci aplikace do tabletu a instalaci pomocné aplikace do počítače.

Byl pro vás článek přínosný?