Hlavní navigace

TIP: zajímavé (a bezplatné) aplikace pro Android - 2. díl

16. 11. 2010

Sdílet

Dnes si představíme další tři aplikace pro operační systém Android, které se vám budou hodit.

Budík

Ano, víme, budík je k dispozici takřka na každém telefonu. Alarm Clock Plus však není ledajaký budík, ale jednoduše ten nejlepší, jaký jsme kdy vyzkoušeli. Alarm Clock Plus vám nejen umožní vybírat písničky z playlistu, ale také vybrat skladbu, jež vás vzbudí, zcela náhodně. Můžete si tedy zvolit několik písniček, s nimiž chcete ráno začínat den a budík pro vás každé ráno jednu vybere. Navíc můžete nastavit, aby se hudba pomalu zesilovala a pokud máte se vstáváním opravdu problém, můžete využít funkce, díky níž budík nepřestane zvonit, dokud nevyřešíte matematický příklad. A možností je mnohem více...

Kompas

Aplikace Compass od Catch.com na vašem displeji zobrazí fungující kompas, který vždy ukazuje na sever. Na rozdíl od normálního kompasu si však můžete vybrat, jestli chcete ukazovat na magnetický sever nebo na opravdový sever. Compass nabídne několik designů a dalších funkcí - například možnost uložit aktuální pozici a pomocí Google Maps najít trasu zpět  na místo, odkud jste přišli.

CS24

Poznámkový blok

Aplikací, které nabízejí poznámkový blok, existuje pro Android celá řada. My vám však doporučujeme AK Notepad. Ten nejenže vypadá velmi dobře (na žlutém linkovaném papíře je použit font sans serif, který působí tak trochu jako ručně psaný), ale také nabízí také velké množství doplňujících funkcí.

Byl pro vás článek přínosný?