Hlavní navigace

Tipy na nejlepší internetová rádia - 5.díl

14. 8. 2020

Sdílet

 Autor: © HaywireMedia - Fotolia.com
Ukážeme vám, jak najít veškerou svoji oblíbenou hudbu libovolného žánru. Vybrat si tak můžete podle svého aktuálního rozpoložení.

Předcházející díl

 

Aktuálně na Internetu působí přes 100 000 internetových rádiových stanic. To je obrovské číslo, které může řadu uživatelů spíše odradit než přitáhnout. Ale věřte nám, že pokud překonáte případnou počáteční nechuť a vydáte se za tímto úžasným dobrodružstvím objevování, bude výsledek této cesty doslova k nezaplacení. Nicméně ať už nastoupíte jakoukoliv cestu, určitě se vám bude snáze cestovat s mapou a průvodcem.

Speciální vysílání na internetových rádiích

Existují internetové rádiové stanice, které pouze streamují. Jejich vysílání je přesně naprogramováno v režimu 24×7. Tyto stanice nehlásí přesný čas, nevysílají zprávy ani předpověď počasí. Naštěstí ale mají i streamovací internetová rádia svůj speciální režim, do něhož přecházejí v některých dnech v noci a o víkendech – tehdy posluchačům nabízí speciální setkání, které si můžete poznačit do kalendáře a pak se jich zúčastnit.

Internetové vysílání stanice WQXR z New Yorku oživují sobotní odpolední představení z Metropolitní opery a vysílání internetové stanice WRTI z Philadephie zase obohacují také koncerty vysoce váženého místního symfonického orchestru. Naše oblíbené britské internetové rádio BBC Radio 6 Music ožívá o sobotách, a to díky osobě Gilla Petersona a jeho vybraným toulkám hudbou následovaným klasickým Funk ´n´Soul soirée, živě vysílaným přehledem těch nejlepších skladeb hostovaných rockerem/DJ Tomem Robinsonem a pak směřujícím k „Freak Zone“.

Speciální ocenění si zaslouží i skvěle podané brazilské hudební show Tudo Bem a World Journey, které obohacují sobotní odpoledne na internetovém rádiu WWOZ z New Orleans.

Internetové rádio WWOZ z New Orleans představující „Jazz Festing in Place“.

 

soutez_casestudy

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?