Hlavní navigace

Tipy pro správu elektronické pošty a pro boj se spamem v programu MS Outlook – 1.díl

10. 12. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Vytvářejte pravidla pro práci s elektronickou poštou, blokujte spam, vytvořte si seznam blokovaných odesílatelů a optimalizujte si Outlook tak, abyste vždy hned našli ty zprávy, které právě potřebujete.

Spam je tu s námi – je to takový nevítaný společník, kterého se asi nikdy úplně nezbavíme, a to ani přes sebevětší snahu, nicméně Outlook nám může pomoci spam alespoň zpomalit. Na následujících řádcích si můžete přečíst několik tipů, které může provést úplně každý. A jako bonus přidáme několik tipů pro práci s programem Outlook ve firemním prostředí.  

1. Používejte co možná nejčastěji funkci Blokování odesílatele 

Zvláště dotěrný spam je možné v programu Outlook pomocí funkce Blokování odesílatele přidat do Seznamu blokovaných odesílatelů a pak tento spam přesunout do složky Nevyžádaná pošta. Tento způsob se doporučuje tehdy, pokud dostáváte denně okolo deseti e-mailů.     

soutez_casestudy

Vyberte e-mail, který vypadá jako spam, klepněte na něj pravým tlačítkem myši, a z místní nabídky, která se vzápětí zobrazí, vyberte položku Nevyžádaná pošta a následně položku Blokovat odesílatele. Nebo také můžete klepnout na kartu Domů > Nevyžádaná pošta > Blokovat odesílatele. Outlook e-mail označí jako spam a okamžitě jej přesune do zmiňované složky.   

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?