Hlavní navigace

Toshiba vydá nejrychlejší SDHC paměťové karty na světě

19. 3. 2012

Sdílet

 Autor:
Společnost Toshiba se chystá na vydání nové řady výkonných SDXC a SDHC paměťových karet, které se budou prodávat pod novým názvem EXCERIA.

Karty EXCERIA jsou vyrobeny podle standardu zvaného SD Memory Card Standard Ver.3.0 UHS-I a některé z nich nabídnou nejrychlejší přenosovou rychlost na světě. Karty budou nejprve vydány na japonském trhu, a to v dubnu. Minimální nahrávací rychlost je v souladu s UHS rychlostní třídou 1 (minimální rychlosti pro čtení a zapisování jsou 10 MB/s) a SD rychlostní třídou 10. Karty budou vydány ve třech sériích, EXCERIA Type 1, Type 2 a Type HD, z nichž každá nabídne jiné vlastnosti.

Série s názvem Type 1 umožní čtení rychlostí 95 MB/s a zapisování 90MB/s, Type 2 umí číst stejnou rychlostí, zapisovat však dovolí pouze 60MB/s a produkty řady Type HD mají maximální čtecí rychlost 90MB/s a zapisovací 30MB/s. Nové karty také nabídnou ochranu proti kopírování CPRM. Karty EXCERIA Type 1 (možno zvolit 8GB/16GB/32GB) budou dostupné v červenci, Type 2 (16GB/32GB/64GB) v srpnu a Type HD (8GB/16GB/32GB) na přelomu dubna a května.

Byl pro vás článek přínosný?