Hlavní navigace

TP-Link představil adaptér, který zařízením bez Wi-Fi přidá bezdrátovou funkci

25. 11. 2013

Sdílet

 Autor: TP-Link
TP-Link představil a v nejbližší době i začne prodávat univerzální adaptér s označením TL-WA890EA, jenž je určen pro připojení přístrojů, jež nejsou vybaveny bezdrátovým rozhraním.

Adaptér disponuje celkem čtyřmi ethernet porty a běží na bezdrátových frekvenčních pásme 2,4 i 5 GHz. Je do něj možno zapojit jakékoliv zařízení, které samo o sobě nezvládá technologii Wi-Fi, ale má ethernetový port. Díky tomu se lze zbavit zbytečných kabelů, které byste jinak museli natáhnout i celým bytem.

Model je možno využít kupříkladu pro připojení smart TV, herních konzolí i síťových přehrávačů. Zařízení TP-Link TL-WA890EA je kompatibilní s Wi-Fi standardem 802.11n, a tak dokáže v každém ze dvou podporovaných pásem zvládnout rychlost až 300 Mbit/s; celková propustnost tak činí 600 Mbit/s, což už stačí i pro náročnější aplikace, jako je online streaming HD videa a hudby nebo hraní her přes internet.

K domácí síti připojíte zařízení stisknutím tlačítka WPS. Přístroj tak získá automatické připojení zabezpečené prostřednictvím WPA-PSK nebo WPA2-PSK.

soutez_casestudy

Bezdrátový adaptér TP-Link TL-WA890EA bude na českém trhu brzy k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 1 125,- Kč včetně daně.

Zdroj: TZ TP-Link

Byl pro vás článek přínosný?