Hlavní navigace

TP-LINK ukázal adaptér TL-WPA281 pro různé způsoby přenosu dat

8. 5. 2012

Sdílet

 Autor: TP-LINK
Společnost TP-LINK představila powerline adaptér s označením TL-WPA281 pro přenos dat prostřednictvím elektrické i bezdrátové sítě.

Adaptér umožňuje uživatelům dostat připojení k internetu do každé místnosti v rámci domu bez nutnosti natahování dodatečných kabelů – a to i tam, kam se kvůli odstínění či vzdálenosti běžně nedostane bezdrátová síť.

Model TL-WPA281 disponuje technologií HomePlug AV, která umožňuje stabilní a rychlý přenos dat, při využití elektrických rozvodů lze data přenášet rychlostí až 200 Mbit/s na vzdálenost 300 metrů. Bezdrátové rozhraní adaptéru podporuje standard 802.11n a nabízí teoretickou přenosovou rychlost až 300 Mbit/s. Další využitou technologií je QoS, která zabezpečuje bezproblémový chod různých činností (včetně streamování médií) prostřednictvím managementu a řízení provozu sítě.

příloha_ovladnete_sva_data

Novinka nabízí i automatické šifrování s využitím 128bitové šifry AES, přičemž nastavení zabezpečení zvládne i laik a trvá jenom chvíli. Bezdrátové rozhraní navíc disponuje funkcí WPS pro připojení k bezdrátové síti pouhým stisknutím tlačítka. Připojení je přitom zabezpečené ve standardu WPA2.

Adaptér TP-LINK TL-WPA281 seženete na našem trhu za doporučenou maloobchodní cenu 1 299,- Kč včetně DPH. Jestliže vlastníte jiná zařízení TP-LINK, můžete novinku spárovat s modelem TP-LINK TL-PA211 nebo TL-PA251.

Byl pro vás článek přínosný?