Hlavní navigace

Trendy aplikace pro Android

28. 7. 2020

Sdílet

 Autor: Zdroj obrázku: LightField Studios, everything possible / Shutterstock.com
Přehled několika zajímavých a klasických aplikací z různých kategorií.

Zdá se, že každý rok mají telefony v našich životech nepostradatelnější roli. Naše potřeby se mění, takže i naše chytrá zařízení nesmí zůstávat pozadu a musí s námi držet krok. Díky aplikacím máme celodenní přístup k aktuálním zprávám, novinkách, předpovědím a libovolným informacím.

Při koupi nového telefonu nebo jiného mobilního zařízení už máme řadu aplikací nastavených, aniž bychom museli cokoli dělat. Ale na základě našich potřeb, zálib a požadavků si můžeme stáhnout řadu aplikací, které budou vyhovovat našemu životnímu stylu.

Výběr je téměř nekonečný a občas může trvat, než se nám jistá aplikace osvědčí, obzvláště, když je na trh uvedena každou chvilku nějaká jiná.

Tady je přehled několika zajímavých a klasických aplikací z různých kategorií, stačí si jen vybrat tu, jenž vyhovuje právě vám. Určitě mnohé z nich už máte v kolekci aplikací na vašem zařízení.

Facebook, Instagram a další sociální sítě absolutně vedou. Jen samotný Facebook používá přes dvě miliardy uživatelů!!! Už jsme si tak zvykli na komunikaci s přáteli a rodinou, na sdílení fotek a videí, okamžitých chatů a taky novinkový feed. Twitter je pak nejlepší platformou, pokud chcete zůstat informováni prostřednictvím posledních aktualit, ať už jsou to celebrity, politici nebo běžní uživatelé. Stačí zadat správný hashtag a sdílet.

Streamovací služby mnozí z nás většinou sledují na smart obrazovkách nebo našich laptopech, ale jejich aplikace pro mobilní zařízení jsou neméně působivé. Oblíbený Netflix si vydobyl první příčku, ale záleží především na požadovaném obsahu. Skvělé zpracování aplikace mají také Disney+, Hulu nebo Amazon Prime Video.

Hudební aplikace jsou tak praktické, kdo má dneska čas vytvářet si playlisty. Jak báječně nám zkracují a zpříjemňují cestu do a z práce nebo mezi zařizováním věcí po městě. Stačí si nasadit sluchátka a zvolit Spotify, Soundcloud nebo Bandcamp a nesmíme zapomenout na Google Play Music a Apple Music. 

I některé z předních herních platforem sledují moderní trendy a jejich aplikace to jasně dokazují. Jsou také k dispozici ke stažení pro Android nebo Mac a jsou uživatelsky příjemné na ovládání. Mezi oblíbené patří třeba Steam, klasika jménem PlayStation Network nebo nadčasový Xbox. Samotné hry zahrnují všechny představitelné žánry, od strategických her, přes sportovní až po klasické střílečky.

Hráči si nemůžou vynachválit akční hru AnimA, která se podobá hře Diablo II díky svojí klasickým izometrickým úhlem kamery a prostředím temné fantazie. Jednou z vůbec nejoblíbenějších her je Fornite, jenž je také k dispozici v Play Store, snad ani není třeba ostříleným hráčům představovat. Teď ji můžete hrát přímo ze svého telefonu a nepotřebujete aktivovat instalace třetích stran.

Pro české uživatele je jistě praktická tak zvaná České aplikace – Czech Apps. Najdete tady přes sto apek v českém jazyce a denně jsou přidávané nové. Mezi oblíbené v republice patří Na kole Prahou, Hrady a zámky ČR, Účtenkovka, Zlepšeme Česko, Email.cz, CZ Radio, Pohlednice online, Piknik Slovo, Mluvídek nebo Meteoradar In-počasí a mBenzin.cz.

Aplikace neznamenají jenom sezení kauči a sledování. Pokud patříte mezi rekreační nebo aktivní sportovce, na výběr máte ze široké škály platforem, které vás udrží v pohybu, dostanete rady ohledně výživy, wellness, tréninkových plánů, jednotlivých druhů cvičení, tipů na hubnutí, jógové programy, rady ohledně mentální přípravy a meditace.

Mezi populární patří MyFitnessPal Calorie Tracker, který počítá kalorie a pomáhá uživateli ke zdravému snížení váhy. 7 Minute Workout je skvělý způsob, jak se dostat do kondice a stačí vám k tomu malý prostor a jedna židle.

Strava je vynikající aplikace, která měří každý váš krok, běhání nebo jízdu na kole, vše za používání GPS. Svoje příznivce motivuje v podobě výzev a vzájemného hecování.

Calm je úžasná apka pro naše mentální zdraví. Ideální na meditace a lepší spánek, vše pro snížení nervozity a uvolnění stresu.

Pak tu máme Daily Yoga, jenž nadchne všechny fanoušky tohoto starověkého cvičení. Cvičení tady najdou lidi všech fyzických zdatností, různých délek a zaměření na pružnost, sílu nebo snížení stresu.

Vzdělávání a aplikace jdou ruku v ruce. Učíte se nový cizí jazyk? Pak Dualingo je tady přesně pro vás. Apka byla vytvořená, aby mohla být intuitivně používána lidmi všech věkových kategorií a stupňů znalostí jazyka, na výběr je z mnoha od Francouzštiny přes Japonštinu po Arabštinu.

edX je aplikace, která zprostředkovává kurzy předních univerzit od Harvardu po Berkeley. Na výběr je přes 2 tisíce různých kurzů, takže si zaručeně vyberete ten svůj.

Správa peněz se naštěstí díky aplikacím znatelně zjednodušila. Kdo by rád čekal ve frontě v bance? Kdo si vůbec dělá excelové tabulky s rozpočty?

Mint si dlouho udržuje jednu z předních příček, snadná k užívání a ohromně praktická.

Venmo je aplikace, která umožňuje posílat peníze zdarma. Transakce může být uskutečněna do jakékoli banky a okamžitě se promítne.

Dnes je už víceméně samozřejmostí, že každá jednotlivá banka má svoji aplikaci, kde jsou naše údaje instantně k dispozici, takže nemusíme ztrácet čas zbytečným vyplňování stejných údajů pořád dokola.

soutez_casestudy

Neexistuje snad odvětví, které nevyužívá aplikace, aby měli klienti pohodový přístup k jejich službám. Některé jsou zdarma, jiné za poplatek. Škála je široká a my máme ten luxus volby, vybrat si tu svou.

Zdroj obrázku: LightField Studios, everything possible / Shutterstock.com

Byl pro vás článek přínosný?