Hlavní navigace

Tři tipy pro opravu nefunkční nabídky Start ve Windows 10 – 1.díl

29. 6. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Před nějakou dobou jste provedli upgrade starší verze Windows na Windows 10 a s tímto novým operačním systémem jste naprosto spokojeni. Až nyní najednou přestala fungovat nabídka Start. Co teď s tím?

Návrat nabídky Start do Windows 10 byl s největší pravděpodobností jednou z neočekávanějších a nejoblíbenějších funkcí. Bohužel ne na všech počítačích tato nabídka Start funguje. Ať klepnete na tlačítko Start nebo stisknete klávesu Windows, žádná nabídka Start se stále nezobrazuje. Nabízíme vám tři možná řešení, ovšem v žádném případě vám nezaručíme, že některý z nich bude fungovat, nicméně naděje umírá poslední.

Opravte poškozené soubory

Pokud vám funguje panel pro vyhledávání, pak do něj zadejte výraz powershell. Poté klepněte ve výsledcích vyhledávání pravým tlačítkem myši na položku Windows PowerShell a z místní nabídky vyberte položku Spustit v režimu správce.

Pokud vám nefunguje ani panel pro vyhledávání, pak použijte klávesovou zkratku klávesa Windows-R, zadejte řetězec powershell a zadání potvrďte stiskem klávesy Enter. Na Hlavním panelu klepněte pravým tlačítkem na ikonku PowerShellu a z místní nabídky vyberte položku Připnout na Hlavní panel. Nyní program PowerShell ukončete. Nyní stiskněte a držte klávesy Ctrl a Shift a znovu klepněte na ikonku PowerShellu. Z místní nabídky vyberte položku Spustit jako správce.

Jakmile se ocitnete v prostředí příkazového řádku PowerShellu, zadejte příkaz sfc /scannow a stiskněte klávesu Enter. Tímto příkazem spustíte kontrolu systémových souborů Windows. Chvíli počkejte, protože celá operace bude nějakou chvíli trvat.

Po dokončení činnosti vám program v každém případě sdělí, zda nenašel vůbec žádné poškozené systémové soubory, popřípadě pokud nějaké našel a opravil je, nebo pokud našel nějaké poškozené systémové soubory a nedokázal je opravit. Pokud by se vás týkala ta nejhorší (poslední) uvedená možnost, pak ještě vyzkoušejte příkaz

dism /online /cleanup-image /restorehealth

soutez_casestudy

Tento příkaz by (doufejme) měl stáhnout náhradní systémové soubory a nasadit je do operačního systému Windows.

Pokračování článku najdete zde

Byl pro vás článek přínosný?