Hlavní navigace

Úložná pole Seagate nabídnou samoopravné funkce

12. 9. 2022

Sdílet

 Autor: Seagate
Novou generaci úložišť Exos X představil Seagate. Oproti předchozí verzi nabídnou nejen dvojnásobný výkon, ale i zvýšenou pracovní odolnost díky samoopravným funkcím – ochranu ukládaných dat zajišťuje řešení ADAPT (Advanced Distributed Autonomic Protection Technology) a ADR (Autonomous Drive Regeneration).

Exos X (konktrétně jde o modely 2U12, 2U24 a 5U84) jsou škálovatelná úložná řešení pro objem až petabajtů určená k montáži do racku. Agregují a virtualizují desítky až stovky pevných disků a SSD jednotek.

Nově použitý řadič VelosCT nabízí výkon až 725 000 IOPS (počet operací čtení/zápis za sekundu) při latenci 1 ms, sekvenční rychlost čtení až 12 GB/s a zápis rychlostí 10 GB/s.

Vhodné jsou podle výrobce jak k nasazení do podnikových úložných infrastruktur, tak konvenčních datových center či privátních cloudů.

Integrované řešení ADAPT minimalizuje redundanci dat a v případě obnovy urychluje potřebnou dobu. Ve spojení s ADAPT potom samoopravná technologie ADR může nepřetržitě monitorovat, diagnostikovat a automaticky v případě detekovaného problému podle potřeb překonfigurovat disky, čímž eliminuje potřebu jejich ruční výměny.

soutez_casestudy

Tím datovým centrům umožňuje omezit bezprostřední nutnost manipulace s fyzickými disky a sníží počet zásahů techniků.

Systémy Exos X plně podporují existující a otevřené standardy Swordfish a Redfish.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?