Hlavní navigace

Unikly snímky obrazovky Samsungu Galaxy S4

7. 3. 2013

Sdílet

 Autor: GSM Israel/IDG News Service
Na internet včera unikly snímky obrazovky smartphonu Samsung Galaxy S4, které ukazují inovované uživatelské rozhraní.

Snímky, které podle loga AT&T 4G pocházejí z americké verze telefonu, publikoval nejprve web GSM Israel. Jak můžete vidět níže, je původ snímků evidentně v rozhraní Samsungu TouchWiz; od rozhraní modelu Galaxy S3 se totiž příliš neliší. Hlavní rozdíl lze pozorovat v částečně průhledném panelu oznámení v horní části. Na obrázcích je také možno vidět logo, které indikuje, že telefon podporuje technologii přenosu NFC (což se dalo tak nějak očekávat).

Samsung Galaxy S4 TouchWiz

Menu nastavení je poměrně vyladěné – má oddělené sekce pro připojení, samotné zařízení, uživatelské účty a ostatní možnosti. Podle GSM Israel běžel telefon Galaxy S4, z nějž snímky obrazovky pochází, na Androidu 4.2.1, sériová podoba smartphonu však pravděpodobně poběží na verzi 4.2.2.

 

Čtěte také: Samsung Galaxy S4 se bude prodávat v šesti různých verzích

 

Na jednom z uniklých obrázků se nacházejí možnosti nastavení Smart Screen, kam patří například Smart Scroll (ovládání posuvníku obrazovky očima) a Smart Pause (automatické pozastavení videa ve chvíli, kdy se na něj nedíváte).

Samsung Galaxy S4

Na snímcích se dále potvrzuje Full HD rozlišení 1 920 x 1 080 pixelů na 5palcovém displeji, přestože zde se mluví o 5,01palců (předchozí informace hovořily o 4,99palcích, což je ale detail). Docela nás překvapila vysoká hustota pixelů (480 ppi), spíše se však bude v reále jednat o hustotu srovnatelnou se Sony Xperia Z, tedy 441 ppi.

Snímek rozhraní fotoaparátu je dalším důkazem o tom, že Galaxy S4 přijde s 13megapixelovým snímačem. Software také ukazuje ovládání sekvenčního snímání, detekce tváře, měření světla, ISO a technologie proti otřesům.

Samsung Galaxy S4 fotoaparát

Na stránkách GSM Israel se tvrdí, že snímky pocházejí od důvěryhodného zdroje a přímo z Galaxy S4, podobné úniky je však vždy třeba posuzovat kriticky.

Samsung představí Galaxy S4 přesně za týden, 14. března v New Yorku. O novinkách vás budeme dále informovat.

CS24

Zdroj: IDG News Service

 

Byl pro vás článek přínosný?