Hlavní navigace

Upgrade PC na Windows 8 má prý být velmi rychlý

23. 11. 2011

Sdílet

 Autor:
Podle Microsoftu budou uživatelé na aktualizaci na Windows 8 potřebovat jen zlomek času, který strávili nad přechodem na Windows 7.

Na čistou instalaci, při které jsou odstraněna všechna původní data, by mělo uživatelům stačit 21 minut, což je o 35 % méně času než kolik ho bylo potřeba na čistou instalaci Windows 7. Na instalaci Windows 8 na počítač s větším množstvím souborů a aplikací už bude uživatel samozřejmě potřebovat více času. I tak ale stráví u středního upgradu, což je termín, který Microsoft používá pro instalaci systému na počítač s 213 tisíci souborů a 77 aplikacemi, třikrát méně času než u obdobné instalace Windows 7. Zatímco u Windows 7 trvala taková instalace 2 hodiny a 11 minut, u Windows 8 to bude jen 42 minut.

Skutečnou úsporu času pak uživatel pocítí při instalaci Windows 8 na počítač obsahující 430 tisíc až 1,4 miliónu souborů a 90 až 120 aplikací. V takovém případě totiž Microsoft slibuje čtyřikrát až desetkrát rychlejší instalaci. „Pokud byste měli na svém počítači velké množství souborů, pak si můžete všimnout, že odpovídající bod na grafu není příliš příznivý (viz níže),“ popisuje Christa St. Pierrová, členka týmu starajícího se o instalaci Windows, graf, podle kterého tzv. super upgrade na Windows 7 zabral kolem osmi hodin. Ještě při přechodu z Windows Vista se tento čas dokonce pohyboval kolem hranice 20 hodin.

windows 8 instalace

St. Pierrová také upozornila, že přenášet aplikace bude možné jen při přechodu z Windows 7 na Windows 8. Uživatelům spoléhajícím dosud na Windows XP či Vista bude nabídnuta čistá instalace, která přenese pouze osobní soubory. Nespecifikovala přitom, u jakých verzí Windows XP bude přechod možný. „Očekáváme, že se upgrade bude vztahovat i na velké množství systémů Windows Vista a XP,“ informovala zástupkyně Microsoftu bez bližších detailů.

Byl pro vás článek přínosný?