Hlavní navigace

Upravte si svůj PC s Windows s nástrojem Winaero Tweaker - 1.díl

1. 2. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Nástroj Winaero Tweaker vám umožní nakonfigurovat taková nastavení, která se jinak dají provádět jen pomocí registru, a to, aniž byste museli používat editor registru.

Úvod

Každý, kdo delší dobu používá operační systém Windows, pravděpodobně někdy zaslechl něco o všech těch podivuhodných nastaveních, která se dají v tomto operačním systému nastavit pomocí přímé úpravy registru. Zároveň jste pravděpodobně byli varováni, abyste do registru nijak sami nezasahovali, protože byste tak mohli závažně poškodit celý operační systém na vašem počítači.

Přímá úprava registru je operací vhodnou skutečně jen pro velmi pokročilé uživatele, nicméně existuje ještě jedna cesta, jak na pokročilé úpravy operačního systému – existuje totiž jeden skvělý, i když malý program pro úpravu operačního systému Windows, který dokáže provést pokročilá nastavení operačního systému za vás. Jedná se o nástroj Winaero Tweaker, který je určen pro operační systémy Windows 7 a novější. Jeho autorem je ruský vývojář Sergey Tkachenko.

Tento program disponuje přehledným rozhraním, které umožňuje provádět všechna možná nastavení. Umožňuje například změnit svislý ukazatel hlasitosti ve Windows 10 na klasický vodorovný. Pro ty, kteří chtějí zabránit provádění automatických aktualizací ve Windows 10 Home, dokonce umožňuje nastavit drátové ethernetové síťové připojení jako připojení účtované podle objemu dat.

Po stažení a instalaci programu (odkaz pro stažení je uveden v tomto článku výše) zjistíte, že ovládání programu je velmi intuitivní a srozumitelné. Jednotlivá nastavení jsou rozčleněna do různých kategorií, jako je například vzhled (Appearance), chování systému (Behavior), pracovní plocha a Hlavní panel (Desktop and Taskbar) atd. V horní části okna programu se rovněž nachází základní údaje o konfiguraci systému, jako je například typ procesoru, verze operačního systému Windows, velikost operační paměti RAM.

Každou volbu v programu Winaero Tweaker povolíte pouhým zaškrtnutím příslušného políčka

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?