Hlavní navigace

Upravte si svůj PC s Windows s nástrojem Winaero Tweaker - 2.díl

3. 2. 2017

Sdílet

 Autor: © raven - Fotolia.com
Nástroj Winaero Tweaker vám umožní nakonfigurovat taková nastavení, která se jinak dají provádět jen pomocí registru, a to, aniž byste museli používat editor registru.

Předcházející díl

 

Každý, kdo delší dobu používá operační systém Windows, pravděpodobně někdy zaslechl něco o všech těch podivuhodných nastaveních, která se dají v tomto operačním systému nastavit pomocí přímé úpravy registru. Zároveň jste pravděpodobně byli varováni, abyste do registru nijak sami nezasahovali, protože byste tak mohli závažně poškodit celý operační systém na vašem počítači.

Winaero Tweaker

Všechna nastavení jsou srozumitelně popsána, po klepnutí na položku se pak zobrazí další podrobnosti. Například v sekci Settings and Control Panel (Nastavení a Ovládací panely) se nachází položka s názvem Share Page (Stránka pro sdílení).

Když na tuto položku klepnete, zobrazí se vám na hlavní stránce vysvětlivka, která uvádí, že pokud je tato volba povolena, můžete nastavovat aplikace, které se budou objevovat v panelu Sdílení, který vychází z pravé části pracovní plochy. U každého nastavení se pak v programu nachází odkaz, který vám podrobně ukáže, jak tato funkce pracuje (odkaz See in detail how this tweak works). Po klepnutí na tento odkaz se otevře internetový prohlížeč na webu Winaero, kde naleznete přesný popis toho, co tento program ve vašem operačním systému provede.

Skrytý panel Sdílení v aplikaci Nastavení, který je nyní zobrazen pomocí programu Winaero Tweaker

V podstatě je vše velmi prosté – používáte-li program Winaero Tweaker, pak u každého nastavení, které budete chtít změnit, stačí zaškrtnout příslušné políčko, a to je vše.

CS24

V programu Winaero Tweaker naleznete spoustu nejrůznějších nastavení, která jsou velmi srozumitelně vysvětlena. Pro ty, které zajímá, jak nastavit svoje drátové ethernetové připojení jako připojení účtované podle objemu dat, ještě uvedeme, že se toto nastavení nachází v sekci Network (Síť). Jen pro připomenutí nezapomeňte, že u připojení účtovaných podle objemu dat se zastavují procesy běžící na pozadí, jako jsou například živé dlaždice (live tiles), pravidelná kontrola e-mailové poštovní schránky a celá řada dalších funkcí, které vám mohou přijít zajímavé a o něž můžete u připojení účtovaného podle objemu dat přijít.

Mnoho štěstí při ladění vašeho operačního systému Windows!

Byl pro vás článek přínosný?