Hlavní navigace

V Edgi máte generování AI obrázků nově na dosah ruky

13. 4. 2023

Sdílet

 Autor: Microsoft
Bing Image Creator využívající technologii Dall-E pronikl do Edge. Novinkami jsou i funkce Drop a úprava obrázků přímo v prohlížeči.

Přeskakování mezi aplikacemi a programy může být časově náročné. Microsoft však chce s pomocí nových funkcí prohlížeče Edge tento problém eliminovat hned v zárodku. Nejvýraznější z nich je integrace nástroje Bing Image Creator postavený na technologii Dall-E, který umožňuje vytvářet výtvarná díla s pomocí umělé inteligence přímo v prohlížeči.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Bing Image Creator, který je k dispozici pro uživatele na desktopech, generuje čtyři obrázky ke stažení na základě textového příkazu. Uživatelé, pro jejichž zařízení už byla funkce zpřístupněna, ji musí nejprve přidat do postranního panelu prohlížeče Edge neboli do pásu ikon podél pravé strany karty nebo okna prohlížeče. Poté je spuštění otázkou jediného kliknutí.

Stejně užitečné – ne-li užitečnější – jsou však i nové nástroje Drop a ty pro úpravu obrázků. Možná nevytváříte prezentace nebo nepíšete články, které vyžadují obrázky na míru, ale pravděpodobně shromažďujete fotografie, poznámky a další kousky informací, které si posíláte napříč platformami, abyste je měli přehledně uložené. 

soutez_casestudy

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Funkce Drop vám nyní poskytne jedno centrální místo, kde můžete vše soustředit. Je přístupná rovněž přes postranní panel a pro její spuštění se musíte přihlásit k účtu Microsoft. Poté můžete přistupovat ke všemu, co nahrajete napříč zařízeními.

Zajímavou je i novinka v podobě možnosti upravit obrázek přímo v Edgi skrz nabídku aktivovanou pravým kliknutím myši. K dispozici jsou úpravy jako je otočení, barevné filtry, oříznutí a další, s možností uložit výsledný produkt poté, co jste s úpravami hotovi.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?