Hlavní navigace

Vaši tvůrčí činnost povzbudí novinka od Microsoftu – portál Create

11. 11. 2022

Sdílet

 Autor: Microsoft
I v případě, že patříte ke skalním uživatelům Microsoft 365 / Office, pravděpodobně nevyužíváte všechny možnosti, které Microsoft v rámci svého balíku služeb nabízí. Nový portál Microsoft Create vás však má povzbudit k tomu, abyste tak činili.

Microsoft Create, v současnosti spuštěný v preview módu, je jednoduše řečeno vstupní branou ke službám, které firma už poskytuje: k Wordu, Excelu, PowerPointu, Forms, ale také ke Clipchampu, novému nástroji pro stříhání videí.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

A k Designeru, novému kreativnímu nástroji využívajícímu umělé inteligence, který sice firma zatím oficiálně nespustila, ale už o něm nějakou dobu mluví.

A proč Create používat? Jedním slovem – kvůli šablonám. Aplikace sady Office, stejně jako Clipchamp, nabízejí jednoduché cesty, jak dosahovat požadovaných záměrů, a v tom je celý smysl Create.

Pro učinění prvního kroku stránka nabízí vyhledávací pole umístěné viditelně ve své horní části, v dalších krocích jsou pak pro inspiraci k dispozici nejrůznější šablony. Všechny plně modifikovatelné, aby výsledky ve finále odpovídaly vaší představě a účelu.

„Zuckerberg je manipulativní slizoun,“ tvrdí jeho vlastní umělá inteligence Přečtěte si také:

„Zuckerberg je manipulativní slizoun,“ tvrdí jeho vlastní umělá inteligence

Součástí je také sekce s návrhy a tipy pro tvůrce obsahu, aby své kreativní schopnosti dokázali pozvednout na další úroveň.

CS24

Řada součástí Microsoft 365 / Office se zdá být určená pro byznys, za účelem jeho rozvíjení, zefektivnění workflowa v konečném důsledku vydělávání peněz. Mnohé z těchto kreativních prvků Office a Windows však byly v posledních letech opomíjené či jednoduše nevyužívané.

Create to chce napravit a do práce přinést zase špetku zábavy.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?