Hlavní navigace

Video: Ovládejte notebook čtyřmi prsty zároveň

30. 9. 2009

Sdílet

Společnost Lenovo uvádí na trh novou řadu notebooků, které budou disponovat multidotykovým ovládáním s možností zapojení až čtyř prstů zároveň. A máme pro vás i další zajímavé videonovinky!

Svět technických pokroků

(video)

 

Nové tenké notebooky od Asusu s výdrží až 12 hodin

V Tchaj-peji byla představena rodinka tenkých, lehkých notebooků od Asusteku nazvaná UnLimited Family, nebo-li UL. Společnost rozšířila svou řadu U-modelů postavenou na nízkonapěťové uživatelské platformě s CULV mikroprocesorem od Intelu. Obě řady jsou reakcí na konkurenční Apple MacBook Air. Některé modely z řady UL mají oproti MacBooku Air řadu výhod, jako nižší cenu, větší obrazovky a optické mechaniky, MacBook Air však celou řadu poráží na poli mikroprocesorů. Každý notebook z nové řady má tloušťku menší než 1 palec, s čímž se s velkou radostí pochlubil sám výkonný ředitel společnosti Jerry Shen. Podle společnosti by notebooky v provozu na baterii měly vydržet až 12 hodin, záleží však na konfiguraci a používání. Hodnocení třetí strany zatím není dostupné. Všechny notebooky z řady UL budou osazeny nejnovějšími procesory Intel Core 2 Duo SU7300 1,3 GHz a čipsety Intel GS45, navíc nabídnou i 0,3Mpx webkameru. Všechny čtyři nové modely UL jsou na trhu od 22. září.

asus_UL_series_notebooks

 

Fast Flip, aneb listuje novinami i v online světě

Společnost Google vyvíjí službu nazvanou Fast Flip, která má za cíl ulehčit a zrychlit procházení a čtení zpravodajských článků na webu. Služba zobrazuje náhledy a umožňuje tak rychlé procházení článků bez nutnosti čekat na načtení rozmanitých prvků. V podstatě jde o to umožnit lidem pročítat zpravodajství na webu se stejnou lehkostí, s jakou otáčejí stránky tištěných novin a magazínů. Služba prozatím nabízí články od 36 nakladatelství, včetně The New York Times, Washington Post, Salon, Newsweek a zobrazuje související reklamy. Zatím je tedy v nabídce obsah pouze od vydavatelů, se kterými Google spolupracuje, v budoucnu však přibudou i další. Aplikaci najdete na adrese fastflip.googlelabs.com.

google_FastFlip

 

Ovládejte notebook čtyřmi prsty zároveň

Společnost Lenovo uvedla novou řadu notebooků s dotykovou obrazovkou, včetně modelu ThinkPad T400s, které jako první nabízí multidotykové ovládání reagující hned na čtyři prsty zároveň. Společnost představila i SimpleTap, což je software umožňující snadné nastavení hardwaru přes dotykové rozhraní. Jen pro porovnání, konkurenční dotykové obrazovky notebooků Dell a HP reagují jen na dva prsty. Model ThinkPad T400s stojí v přepočtu 40 000Kč a více. Na trhu bude k dostání od konce září.

lenovo-t400s-touchscreen-simpletap

 

Motorola poprvé přispívá na trh smartphonů a má se čím chlubit

Motorola oznámila první smartphone postavený na OS Android od Google. Telefon s dotykovou obrazovkou je určen pro uživatele sociálních sítí a bude používat platformu společnosti pojmenovanou MotoBlur. Služba MotoBlur začleňuje kontakty ze sítí jako Facebook, Twitter a MySpace do jednotlivých a upravených seznamů. Zařízení disponuje výsuvnou klávesnicí, podporuje Wi-Fi i 3G sítě, a nabízí systém GPS a 5Mpx fotoaparát s funkcí videokamery. V posledním čtvrtletí roku bude dostupný u T-Mobile USA pod označením Cliq, v dalších zemích pak pod názvem Dext. Ve Francii a Velké Británii u Orange, ve Španělsku u Telefonica a v Latinské Americe u America Movil. Cena zatím nebyla stanovena.

motorola_motoblur

 

Facebook začíná vydělávat

Dále pro vás máme nachystáno několik stručných zpráv. Výkonný ředitel Facebooku Mark Zuckerberg nedávno oznámil, že populární sociální síť má po celém světě více něž 300 milionů uživatelů a začala si na svůj provoz vydělávat dříve, než bylo původně očekáváno.

Další informace získáte v našem článku Facebook už má 300 milionů uživatelů a vydělává.

 

Společnost Intel bojuje proti rekordní pokutě

Společnost Intel požádala druhý nejvyšší evropský soud, aby stáhl květnové obvinění z monopolního chování a obvinila vykonavatele za pochybení ve výkonu práva a stanovení nedbalé analýzy. Evropská Komise udělila v květnu společnosti rekordní pokutu 1,45 miliard dolarů za zneužívání své dominantní pozice na evropském trhu mikroprocesorů, kterou má uhradit škody konkurenční společnosti AMD.

 

V USA si můžete objedna pizzu přes PS3

Všichni hráči pozor, nyní si můžete objednat pizzu z vašeho PS3. Tuto možnost vám po uzavření partnerství se Sony přináší americká síť pizzerií Papa John. Odkaz na službu najdete na hlavní stránce vašeho prohlížeče v PS3 a zavede vás na speciální verzi webové stránky pizzerie Papa John s odlišným designem a reklamami na hry.

 

Eyfinity - ovládnětě šest displejů s jednou grafickou kartou

Společnost AMD nedávno představila nové produkty na slavné USS Hornet, vysloužilé letadlové lodi, která je považována za skvost amerického námořnictva. Společnost zde vystavila novou technologii nazvanou Eyefinity, která umožňuje jedné grafické kartě pohánět až šest displejů. Technologii bude možné vidět u připravovaných grafických karet AMD ATI Radeon před koncem roku. Nové grafické karty ATI Radeon budou podporovat technologii DirectX 11 od Microsoftu, což by mohlo přinést hladší a realističtější zobrazení v prostředí nového OS Windows 7. Společnost představila i novou platformu notebooků, Tigris, která skrývá rychlejší procesory Turion a Athlon, jež mají menší spotřebu než jejich předchůdci.

Více se můžete dočíst v našem článku ATI Eyefinity - skutečně vysoké rozlišení.

eyefinity_AMD

 

CS24

Nová kamera Critter Cam zachycuje chování divokých zvířat

V laboratořích MIT se tento měsíc konala akce HEMBI, zaměřená na interakci lidí, zvířat a mobilních zařízení. Byla zde k vidění kamera Critter Cam. Jde o robustní kameru, kterou lze připojit na 60 různých druhů živočichů od lvů až po velryby. Zařízení dodává video i zvuk ve standardní kvalitě a jeho tvůrci by do budoucna chtěli zmenšit velikost této kamery a umožnit tak sledování dalších zvířat. V plánu je i natáčení v HD kvalitě a prodloužení snímací doby, která je nyní na osmi hodinách.

Byl pro vás článek přínosný?