Hlavní navigace

Víte, jak na správu historie vyhledávání Google? - 1.díl

15. 4. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Google více než kdy jindy usnadnil vymazání vašich výsledků vyhledávání.

Pravděpodobně sami velmi dobře víte, že firma Google o každém z nás shromažďuje kvanta dat, přičemž největší část těchto dat pochází z vyhledávání. Google zároveň nabízí celou řadu možností, jak toto množství dat omezit, nicméně ne všechny tyto možnosti jsou snadno k nalezení. Nyní je však všechno jinak: Google totiž cestu ke zobrazení a odstranění záznamů o vašich vyhledáváních značně usnadňuje.

Historie vyhledávání v Google Chrome na smartphonu

Dříve jste museli v nastavení vašeho smartphonu s operačním systémem Android navštívit váš účet Google, popřípadě jste při používání operačního systému iOS museli navštívit web, zde klepnout na položku Služby a předvolby a následně bylo možné zobrazit uložené výsledky vyhledávání v sekci Aktivita. Následně bylo třeba klepnout na ikonku v podobě tří teček nacházejících se pod sebou a z místní nabídky vybrat příkaz Smazat. Stejně tak nešikovné bylo i hledání historie vyhledávání na stolních počítačích.

Firma Google nyní celý tento proces zásadně zjednodušuje. Namísto nutnosti přihlásit se do svého účtu nyní můžete vidět svoji historii vyhledávání pokaždé, když něco hledáte na Internetu. Jakmile cokoliv hledáte v internetovém prohlížeči Chrome, můžete spravovat celou historii vyhledávání, a to, aniž byste museli opustit prostředí internetového prohlížeče nebo přerušit práci. Na mobilních telefonech je možné historii vyhledávání zobrazit následovně:

1. Přihlaste se v internetovém prohlížeči Chrome do svého účtu Google.

2. Po zahájení vyhledávání klepněte na ikonku v podobě tří svislých čar (tzv. hamburgerové menu), které se nachází vlevo od loga Google.

3. Z nabídky, jež se vzápětí zobrazí, vyberte položku Vaše data ve Vyhledávání.

4. Přesuňte se dolů do sekce vaše nedávná aktivita.

5. Klepněte na tlačítko Veškerá vyhledávací aktivita.

 

soutez_casestudy

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?