Hlavní navigace

Víte, jak si ve Windows 10 zdarma přehrajete disk DVD? - 3.díl

30. 9. 2017

Sdílet

 Autor: VLC
V operačním systému Windows 10 není možné ve standardním nastavení přehrávat žádné disky DVD a Windows Media Center už v této verzi systému není. Naštěstí existují náhradní řešení.

Předcházející díl

 

Disky DVD je možné přehrávat zdarma i ve Windows 10 – stačí trocha pomoci, která s největší pravděpodobností nebude od Microsoftu. V tomto článku vám prozradíme, jak někteří uživatelé mohou využít pomoci Microsoftu, ale následně vám poradíme možná daleko lepší alternativu, která je navíc vhodná úplně pro každého – a co je na tom nejlepší, je zcela zdarma.

Aplikace VideoLAN – sázka na jistotu

Aplikace VLC spuštěná ve Windows 10

Vlastníte-li značkový počítač vyráběný některou z uznávaných firem, jako je Dell nebo HP, pak je velmi pravděpodobné, že na svém počítači budete již mít nějakou zdarma dostupnou aplikaci pro přehrávání disků DVD nainstalovanou.

Pokud ne, pak vězte, že daleko lepší než Windows DVD Player od Microsoftu je zdarma dostupný a prakticky vždy spolehlivě fungující přehrávač videa s názvem VLC. Při jeho stahování si dejte pozor na to, abyste stahovali desktopovou aplikaci a nikoliv verzi pro Windows Store, která nepodporuje přehrávání ani disků DVD, ani Blu-ray.

PO instalaci programu aplikace spusťte , vložte disk DVD a následně klepněte do nabídky Media > Open Disc, pomocí níž spustíte přehrávání vašich disků DVD.

Ano, je to skutečně takto jednoduché! Pokud jste však chtěli jít tomuto programu takříkajíc pod kůži, pak vězte, že existují speciální balíčky (VLC packs), pomocí nichž odhalíte další skryté možnosti tohoto programu.

 

soutez_casestudy

 

 

Byl pro vás článek přínosný?