Hlavní navigace

VMware chce lépe distribuovat pracovní sílu

5. 10. 2020

Sdílet

 Autor: VMware
Každým rokem zve VMware zákazníky z celého světa na svoji zásadní konferenci VMworld, a to buď do Las Vegas nebo Barcelony. Letos pozval všechny najednou na on-line sešlost. Co představil?

VWware letos představil produktové novinky, které se týkají zejména bezpečnosti a flexibility pracovní síly.

„Zákazník může škálovat dle potřeby a nabízet zaměstnancům stejný komfort, jako by seděli v kanceláři,“ popisuje Eliška Jirovská, ředitelka české pobočky VMware s tím, že firma nepřichází s armádou produktů, jak tomu bývá u ostatních společností, ale s jednotným a velmi kompaktním uceleným řešením a přístupem, které se vzájemně doplňuje a řeší bezpečnost na mnoha úrovních najednou.

„Tato bezpečnost zahrnuje zabezpečení koncových bodů, bezpečné připojení do datacentra nebo cloudu, řešení mikrosegmentace sítí, monitorování a analýzu,“ doplňuje.

Jako tradičně firma sází na strategii multi-cloudu, která nerozlišuje, jestli jde o bezpečnost v privátním nebo cloudovém prostředí. Strategií VMwaru je, aby zákazníci dostali v obou případech stejnou jistotu zabezpečení. Toho chce firma dosáhnout kombinací produktů Carbon Black a NSX, které chrání proti všem dnes běžným hrozbám.

„Obě technologie jsme dnes schopni poskytnout jako součást našeho produktu vSphere. Takže není nutné se starat o agenty, což znamená úplnou revoluci v oblasti bezpečnosti,“ vyzdvihuje Eliška Jirovská.

Soubor VMware Future Ready Workforce zase nabízí řešení, které pomáhá podnikovému IT řídit, optimalizovat a lépe zabezpečovat přístup k libovolné aplikaci v libovolném cloudu z libovolného zařízení a zároveň jednoduše, bezpečně a s dostatečným výkonem poskytovat potřebné prostředky geograficky rozptýleným pracovníkům.

„Podniky prochází jedním z nejnáročnějších období změn naší generace. Tyto změny urychlí přechod na cloudově orientované strategie, jako je SASE, které řeší problém, jak plošně zajistit možnost pracovat odkudkoli,“ řekl na virtuální konferenci Rajiv Ramaswami, provozní ředitel pro produkty a cloudové služby společnosti VMware.

Z trendového hlediska je asi nejzajímavější Project Monterey, který redefinuje architektury hybridních cloudů pro novou generaci aplikací.

„Tak jak jsme loni přišli s Project Pacific, kde jsme představili myšlenku integrace technologie kubernetes do vSphere a následně jak čas plynul, tak z toho vzešla jednotlivá řešení Tanzu pro vývoj, chod a správu cloud native aplikací. Stejně tak je i Project Monterey o myšlence, kterou následně přetransformujeme do jednotlivých řešení,“ vysvětluje Jirovská.

Project Monterey podnikům umožní přizpůsobovat datacentrová, cloudová a okrajová prostředí z hlediska výkonu, dostupnosti a bezpečnosti podle specifických potřeb aplikací.

Iniciativa navíc rozšíří infrastrukturu a provoz VMware na všechny výpočetní platformy, čímž odstraní potřebu specializovaných systémů, týmů a nástrojů pro správu.

CS24

 Výsledkem má být celkové zjednodušení a pokles nákladů na vlastnictví.

Zda příští VMworld bude fyzický, v Las Vegas, Barceloně či jiném městě, nebo online, zatím rozhodnuto není. Vše závisí na tom, co pandemická situace dovolí.

Byl pro vás článek přínosný?