Hlavní navigace

VPS je ideální domov pro vaše webové stránky

15. 2. 2021

Sdílet

 Autor: Faster CZ
Víte, že mezi pronájmem webhostingu a vlastnictvím serveru existuje alternativa?

Pokud provozujete webové stránky, nejspíše jste už někdy narazili na limity klasických hostingových služeb, kdy prostor na jednom serveru obvykle sdílí větší počet uživatelů, což může vyústit ve vzájemné omezování jednotlivých účastníků a zpomalování jejich stránek. Snem každého správce internetových stránek je nejspíše vlastní server, kde by byl svým vlastním pánem. Jde ovšem o velmi nákladné řešení, které v naprosté většině případů nebude ekonomicky rentabilní.

Mezi pronájmem webhostingu a vlastnictvím serveru ovšem existuje alternativa v podobě VPS. Virtuální server garantuje každému uživateli jasně definovanou část výkonu daného serveru, kde je v podstatě svým pánem. Pokud se rozhodnete pro virtuální server, automaticky odpadají starosti jinak spojené s pořízením vlastního serveru. Není tedy nutné kupovat drahý a rychle stárnoucí hardware, budovat potřebnou infrastrukturu jako je chlazení nebo umístění serveru, ani školit současné zaměstnance nebo najímat nové. Někdo se o servery totiž musí prakticky neustále starat.

vps

příloha_ovladnete_sva_data

V případě pronájmu VPS přecházejí všechny tyto starosti na majitele serveru, a to výměnou za měsíční poplatek za pronájem. Samozřejmostí je také možnost výběru operačního systému, který na daném serveru poběží. Pronajímatel virtuálního serveru má na výběr mezi operačními systémy Linux a Windows. Každý z rozšířených systémů tak může využívat dle svého uvážení.

Spolehlivým poskytovatelem VPS služeb je společnost Faster CZ. Měsíční poplatek za pronájem virtuálního serveru startuje na částce 99 korun. Faster CZ je však připraven připravit každému zájemci o virtuální server nabídku přímo na míru. Náročnější uživatelé mohou své servery vylepšit o řadu doplňkových služeb jako například pokročilé zálohování či Ochranu proti DDoS.

Byl pro vás článek přínosný?