Hlavní navigace

Vyšel Computerworld 2/2021

28. 1. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
V aktuálním vydání magazínu jsme se věnovali umělé inteligenci a strojovému učení, analytice v edge computingu, řízení pracovní síly a vzniku evropské satelitní sítě. A také jsme vyhlásili první finalisty soutěže IT produkt roku 2021.

Prakticky každá organizace, velká i malá, má nějakou součást svého podnikání provozovanou z mobilních zařízení. Smartphony, tablety a specializovaná robustní řešení zvládají funkce od jednoduchého připojení e‐mailu až po složitější automatizaci prodejních sil, sběr dat v terénu, HR úkoly a aplikace ERP.

Vzhledem k obrovskému přílivu mobilních zařízení do většiny společností je nezbytně nutné, aby organizace vyhodnotily své vlastní potřeby a zavedly životaschopnou obrannou strategii proti bezpečnostním hrozbám mobilních řešení, která je součástí celkového podnikového bezpečnostního plánu. Jinak se firmy vystavují potenciálně destruktivním 

útokům, které mohou mít dramatický dopad na jejich celkový byznys – a možná i budoucnost. V našem přehledu se proto podíváme na řešení na českém trhu, které pokrývají bezpečnost mobilních řešení i obecně na celou problematiku.

Podíváme se také na edge computing, který si hledá se místo i ve využití analytiky a strojového učení. Ta už totiž nemusí probíhat váhradně v datových skladech nebo datových jezerech, ale také na okraji sítě, zejména pokud se analyzovaná data často mění.

Systémy WFM (Workforce Management, řízení pracovní síly) už dávno nejsou jen součástí CRM nebo HR řešení, ale pronikají i do běžných ERP. Dovolí totiž zvýšit výkon celé organizace pomocí různých metod – počínaje řízením lidských zdrojů a výkonu, školením či plánováním a konče sběrem dat, nábory, rozpočtováním nebo analytikou. Proč byste měli o nich přemýšlet, zejména teď, v době koronavirové, i vy?

Jakmile se modely strojového učení (ML, Machine Learning) dostanou do produkčního prostředí, vyžadují i nadále aktualizace a sledování případného posunu. Je tedy smysluplné vytvořit k provozování ML specializovaný tým. A k tomu se podíváme na správu a provoz modelů (MLOps).

Také si představíme všech osm finalistů prvního kola soutěže IT produkt roku 2021 a i mnoho dalšího.

CS24

Neváhejte a objednejte si Computerworld 2/2021.

 

Byl pro vás článek přínosný?