Hlavní navigace

Vyšel nový Computerworld 12/2020

26. 11. 2020

Sdílet

Dnes se dostalo do distribuce nové - rozšířené - vydání magazínu Computerworld. Na co se můžete těšit? Na povídání o sítích 5G, na VDI, síťové technologie nebo třeba datovou analytiku.

Vydání rozšířené o 16 stran zavede čtenáře do světa síťových technologií. A to jak na moderní 5G sítě v rozhovoru s Rafałem Jaczynskim, regionálním ředitelem pro kybernetickou bezpečnost ve společnosti Huawei, tak i na ethernetové závody. Protože pro naplnění potřeby ještě rychlejšího Ethernetu vznikla specifikace pro 800GbE, ačkoliv současnou realitou je teprve rozjezd dodávek pro 400GbE a využívání mnohem nižších rychlostí pro běžné účely.

Zaměříme se také na problematiku velkých gigantů v čele s Facebookem, Applem a Googlem a snahám o jejich rozdělení a tudíž i zmenšení jejich vlivu.

Seznámíme vás také s Aktem o digitálních službách, kteý vzniká v Evropské unii a v prosinci by měl přijít na světlo světa. 

Představuje ěkolik důležitých témat, jež ale všechny souvisejí s tou úplně nejzákladnější, tou, kolem níž je internet postaven a která mu zároveň způsobuje takové problémy – svoboda slova a obtížná právní vymahatelnost přestupků a zločinů.

S rozpukem nového koronaviru přišla do módy práce na vzdálený přístup a s tím se i oprášil koncept virtuálního desktopu. Nejčastějším řešením pro virtuální desktopy je infrastruktura VDI. Kromě ní se využívají i služby  vzdáleného desktopu RDS nebo cloudová řešení DaaS. Pro realizaci virtuálních desktopů lze využít i hyperkonvergovanou infrastrukturu. Nabídneme vám přehled vybraných služeb, které vám s virtuálními desktopy pomohou. 

Uprostřed časopisu pak na vás čeká vložený již tradiční speciál, který pomáhá firmám najít dobré zaměstnance a zaměstnancům zase dobré zaměstnavatele.

CS24

Přejeme vám inspirativní a zajímavé čtení. 

 

Byl pro vás článek přínosný?