Hlavní navigace

Vytvářejte vlastní aplikace ve Windows Phone App Studio

10. 8. 2013

Sdílet

 Autor: © strixcode - Fotolia.com
Microsoft spustil službu Windows Phone App Studio. Skrze webový nástroj mohou uživatelé ve čtyřech snadných krocích rychle a snadno vytvořit aplikaci pro OS Windows Phone.

A že nejste programátory? Dobrá zpráva, služba Windows Phone App Studio nevyžaduje žádné programátorské schopnosti. Celý proces vývoje byl zjednodušen na maximum tak, aby mohl aplikaci vytvořit opravdu každý. Webový nástroj nabízí několik předpřipravených šablon, na jejichž základě je možné aplikace vystavět. Obsah aplikace sestává z funkčních bloků, které je možné do aplikace zanášet systémem drag-and-drop, textový obsah lze upravovat jako HTML.

Ve svém blogovém příspěvku Microsoft vysvětluje, že je služba určena těm, již mají dobrý nápad, ale nedisponují časem nebo dostatečnými programátorskými zkušenostmi, aby mohli aplikaci sami napsat. Službu mohou ocenit také zkušení vývojář, již sice aplikaci dovedou napsat, ale chtějí nejprve získat aspoň konceptuální představu o výsledku, než se pustí do tvrdé programátorské práce.

Hotové aplikace je možné stáhnout do telefonu nebo je sdílet s ostatními skrze Windows Phone Store (v druhém případě je však nutné vlastnit placený vývojářský účet). Je pravdou že se platforma Windows Phone stále potýká s nedostatečným počtem aplikací, což by se s App Developerem mohlo změnit. Otázkou však zůstává, jak kvalitní aplikace takto budou vznikat.

Služba je zatím ve fázi betaverze, a pakliže ji chcete vyzkoušet, musíte vlastnit účet u Microsoftu a současně si zažádat o přístupový kód.

soutez_casestudy

 

Zdroj: IDG News Service, Blogs.windows.com

Byl pro vás článek přínosný?