Hlavní navigace

Vytvořte si vlastní poštovní krabice a popadněte další z marketingových příležitostí za pačesy

2. 11. 2022

Sdílet

 Autor: Ground Picture / Shutterstock.com
Vlastníte e-shop nebo často rozesíláte zásilky s firemními materiály či třeba vzorky obchodním partnerům? Popadněte příležitost na propagaci svého podnikání za pačesy a využijte i tento způsob k tomu, aby o vás svět věděl.

Vysoký standard balení zásilek vaši zákazníci ocení 

V businessu existuje jedno základní pravidlo, které by mělo znát a ctít vedení nadnárodní korporace stejně jako kterýkoliv drobný podnikatel. Tím pravidlem je, že pokud chcete, aby bylo vaše podnikání konkurenceschopné, musíte své klientele nabídnout něco unikátního. A většinou se jedná o výjimečnou kvalitu služeb a super servis od A do Z. 

Pokud je součástí vašeho živobytí také odesílání zásilek klientům, neměli byste proto zapomínat ani na tento krok. Nechte si pro firemní zásilky vytvořit vlastní poštovní krabice na míru a dolaďte tak celý proces k dokonalosti. Kromě toho, že kvalitní a stylový obal zboží potěší zadavatele objednávky, se informace o vaší firmě dostanou do ruky spoustě dalších lidí. Jde tak o velice efektivní marketingovou strategii.

Vytvořte si firemní zásilkové krabice zcela podle sebe

Zásilková krabice by měla být zajímavá pro oko, ale také stabilní a pevná. Proto by vám tiskárny měly nabídnout možnost výběru z co nejkvalitnějších kartonů. 

Za optimální gramáž kartonu se považuje 250 až 350 g/m2. Volit můžete z různých velikostí i barevných provedení krabic. Od oboustranně bílého či hnědého kartonu až k barevně nakombinovanému. Profi tiskárny, jako je třeba tato: https://justprint.cz/postovni-krabice, dokonce nabízejí možnost výroby poštovní krabice v nestandardní velikosti zcela podle vašich potřeb.

Potisk vaším obsahem je povětšinou jednostranný a řeší se spíše jeho rozvržení. I tady máte na výběr hned několik možností potisku jedné nebo více stran. Pokud stojíte o přímo luxusní vzhled vašich krabic, nebojte se v objednávce navolit jednu z povrchových úprav. Na výběr máte nejčastěji zušlechtění prostřednictvím matné či lesklé fólie a parciálního UV laku. Doporučujeme dát přednost nelepeným krabicím, které během krátké doby jednoduše složíte.

soutez_casestudy

Jak by personalizovaná poštovní krabice měla vypadat?

Prvním krokem na cestě za precizně vyrobenými krabicemi, které budou perfektně reprezentovat vaše podnikání, je výběr správné tiskárny. Mělo by jít o moderně působící profesionální tiskárnu. Právě tady totiž obvykle pracují odborníci na slovo vzatí a právě tady narazíte na inovativní technologie zajišťující extra kvalitu materiálu i tisku. A jak by měla vaše poštovní krabice vlastně vypadat?

Jde především o to, aby si lidé už na první pohled všimli kvalitního obalu zásilky a spojili si jej s vaším jménem. Proto na poštovní krabice vkusně umístěte vaše hlavní logo i název tak, jak vás běžně reprezentují. A to i v případě, že se rozhodnete si nechat vyrobit krabice u speciálních příležitostí jako jsou Vánoce, Valentýn, Black Friday nebo třeba výročí založení vaší firmy. Logo a jméno by mělo být neměnné a viditelně umístěné na největší ploše krabice.

Byl pro vás článek přínosný?