Hlavní navigace

Windows 11 vyjdou 5. října

2. 9. 2021

Sdílet

 Autor: Microsoft
Uživatelé Windows vyhlížejí atraktivní podzim! Jedna z nejočekávanějších funkcí však je odsunuta.

A je to oficiální: Windows 11 vyjdou 5. října.

„V tento den začne distribuce bezplatného upgradu na Windows 11 na způsobilé počítače se systémem Windows 10 a k dostání budou také počítače, na nichž budou Windows 11 předinstalovány,“ stojí v tiskové zprávě Microsoftu.

Jde přitom o překvapivý tah, jelikož dosud firma tvrdila, že s upgradem systému nepřijde dřív než v roce 2022. A jasné zatím není ani to, zda oznámení o možnosti upgradu bude adresováno všem uživatelům s vhodným PC hned zkraje října, nebo zda si většina lidí bude muset počkat na později.

Nemluvě o majitelích stolních počítačů, pro něž je situace skrze hardwarové nároky nového systému stále zamotanější; prozatím Microsoft tvrdí, že majitelé novějších strojů se dočkají jako první, ti ostatní zřejmě až v polovině příštího roku.

ICTS24

Nenechte se však otrávit technikáliemi, protože fakt je ten, že Windows 11 přinášejí řadu atraktivních novinek patrných hned na první pohled. A změny nejsou jen vizuální.

Součástí operačního systému jsou technologie jako Microsoft DirectStorage nebo AutoHDR, které ocení zejména hráči, proměnou si prošel také Microsoft Store a zcela zásadní novinkou je fakt, že ve Windows 11 bude možné rozběhnout též androidové aplikace, ačkoliv tuto funkcionalitu nakonec Microsoft odkládá a nebude dostupná hned od 5. října. Dle firmy ji v nadcházejících měsících hodlá teprve testovat v okruhu Insider uživatelů, takže je pravděpodobné, že se jí nedočkáme dřív než v příštím roce.