Hlavní navigace

Windows 8 přinesou integraci s obchodem s aplikacemi

19. 8. 2011

Sdílet

Podle všeho bude nový operační systém Microsoftu připravovaný na příští rok úzce propojený s webovým obchodem s aplikacemi, na kterém nyní pracuje tým vývojářů.

Potvrzení této skutečnosti přinesl blogový příspěvek Stevena Sinofského, prezidenta pro Windows a Windows Live v Microsoftu. V něm je mimo jiné uveden seznam týmů, které pracují na vývoji Windows 8 a hned na prvním místě je „app store“ tým. Komentátoři k této zprávě říkají, že Microsoft se pravděpodobně bude snažit následovat krok Applu, který letos spustil App Store s aplikacemi pro Mac OS X a zdá se, že s ním slaví úspěch. I když je pravda, že například původní představa Applu, že bude novou verzi Mac OS X 10.7 Lion distribuovat pouze elektronicky, vzala za své a na požadavek zákazníků bude Lion nově nabízet i na USB flash discích. To svědčí o tom, že ne všichni uživatelé jsou na nový model distribuce aplikací připraveni.

Spekulace o obchodu s aplikacemi pro Windows 8 kolují již nějakou dobu a na jednom z prvním screenshotů s novým rozhraním byla vidět i dlaždicová ikona „Store“ (viz obrázek u titulku), i když nebylo zcela jasné, na co přesně odkazuje. Nicméně již několik týdnů předtím čínský blok publikoval údajně uniklé obrázky jedné z prvotních verzí app store pro Windows 8, který byl zabudovaný do Internet Exploreru spolu s dokumenty a dalšími adresáři uživatele.

I když Microsoft s obchody s aplikacemi pro OS Windows experimentoval již v minulosti (poprvé již v roce 2004), dosud se příliš neprosadily. Nicméně nyní možná čas již dozrál pro změnu a také úzká integrace s prostředím Windows 8 či s Internet Explorerem může být klíčem k úspěchu.

Byl pro vás článek přínosný?