Hlavní navigace

Xolo X9000 je prvním smartphonem s procesorem od Intelu!

19. 4. 2012

Sdílet

 Autor:
Na scéně se objevil vůbec první smartphone s procesorem od Intelu, který je znám především výrobou procesorů pro PC a laptopy.

Na scéně se objevil vůbec první smartphone s procesorem od Intelu, který je znám především výrobou procesorů pro PC a laptopy.

Vložil se ovšem i do výroby procesorů pro mobilní zařízení a bude zajímavé sledovat, jak se mu do rozjetého vlaku podaří naskočit.

Zařízení se jmenuje Xolo X9000 a jeho výrobcem je Lava. Výrobci se podařilo předstihnou Lenovo K8000 a smartphone Santa Clara od operátora Orange. V Indii bude totiž Xolo dostupný již od pondělka. Smartphone byl poprvé představen letos v Barceloně během veletrhu World Mobile Congress.

CS24

Jeho 1,6GHz procesor všem připadal velmi svižný, rozpaky však budilo celkové dílenské zpracování telefonu. Displej smartphonu Xolo je čtyřpalcový, s rozlišením 1024 x 600 pixelů. Telefon je vybaven dvěma kamerami, přední s jedním a zadní s osmi megapixely. Operačním systémem je Android 2.3.

Navzdory plastovému zpracování to vypadá, že Xolo X9000 bude patřit spíše k dražším zařízením. Cena tohoto smartphonu se v Indii bude pohybovat okolo 420 dolarů. Uvidíme na kolik si své smartphony s procesory Intel ocení Lenovo a Orange, ten ale v České Republice nepůsobí.

Byl pro vás článek přínosný?