Hlavní navigace

YouTube nabídne i komerční filmy

11. 11. 2008

Sdílet

Je to jen necelý týden, co Google společně s vedením YouTube oznámili, že hodlají upravit webové stránky YouTube tak, aby mohly být přehrávány filmy. A už mají prvního zájemce.

CS24

Tím je jeden z amerických gigantů MGM neboli Metro-Goldwyn-Mayer. Tato filmová studia působí od roku 1924 a na svém kontě mají za tu dobu přes 4000 filmů, seriálů a dalších pořadů. Mezi výtvory MGM patří například filmy Hannibal, Casino Royal nebo Základní instinkt. Většina z nich by se na YouTube měla v nejbližší době objevit a být tak dostupná kdykoliv a kdekoliv.


Jistě vás napadá několik otázek. První z nich je, zda budou filmy placené. To by se v žádném případě nemělo stát a filmy budou k dispozici zdarma. I když ne tak docela. Je totiž velmi pravděpodobné, že před přehráním filmu se zobrazí krátká reklama, jako je to na jiných serverech s video-obsahem. Další otázku představuje kvalita videí, protože ta na YouTube patří obecně k slabšímu průměru, což bude u filmů zřejmě vadit. V tomto případě je však velmi málo pravděpodobné, že by se něco měnilo.

Přesné datum spuštění služby zatím není známo. Doufejme, že je na co se těšit, protože zájem o spolupráci s YouTube už projevila i některá další slavná filmová studia.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?