Hlavní navigace

YouTube konečně umožňuje stahování videí

14. 2. 2009

Sdílet

Nejeden člověk s připojením k internetu tráví u YouTube mnoho hodin měsíčně pouštěním jen několika oblíbených klipů a videí stále dokola. To se nyní mění – videa je konečně možné oficiálně stáhnout bez pomoci utilit od třetích stran.

Samozřejmě víme, že i před touto „novinkou“ bylo možné pro uživatele videa z YouTube stáhnout a uložit na disk pomocí různých plug-inů (například Download Helper ve Firefoxu), ale nyní je to po dlouhém čekání a naléhání uživatelů možné i řekněme poněkud legálnější cestou.

 

Zatím lze ale download provést pouze u několika videí, která mají pod oknem s přehrávaným videem tlačítko  označené slovy „Stáhni toto video“. Videa z YouTube budou k dispozici ve formátu MP4. Avšak některá videa nemusí být zcela zdarma a je potřeba za jejich splacení zaplatit přes Google Checkout. Zakoupená videa se objeví na vašem YouTube účtu pod kolonkou „zakoupená“ v záložce „Moje videa“. Videa stažená zdarma se přesto ale na vašem účtu nezobrazí, což může být pro uživatele poněkud matoucí.

 

soutez_casestudy

Dosud je sice možné stáhnout pouze velmi málo videí, ale lze předpokládat, že jejich počet bude rychle narůstat. Pokud jde o placená videa, nepodařilo se nám najít zatím na celém YouTube ani jediné. Doufejme, že to tak i zůstane. Více podrobností o nové službě YouTube se můžete dovědět v internetové nápovědě od Google.

 

Byl pro vás článek přínosný?