Hlavní navigace

Zabraňte instalaci aplikací mimo Windows Store - 1.díl

27. 5. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Tato nová funkce, která je součástí Windows 10 Creators Update, vám pomůže zabránit instalaci aplikací třetích stran do počítače.

V Creators Update pro Windows je k dispozici nová funkce, která dokáže zablokovat programy a aplikace pocházející odjinud, než z Windows Store. Většině uživatelů se pravděpodobně tohoto nápadu zhrozí, protože jim je jasné, že klasické desktopové aplikace jsou pro ně daleko lepší a flexibilnější, nehledě k tomu, že nabízejí často daleko širší možnosti než aplikace ve Windows Store.

Úvod

Funkce, která dokáže zablokovat instalaci aplikací pocházejících mimo Windows Store, může pro uživatele, který má v rodině na starosti jeden počítač s pouhým jedním uživatelským účtem, být poměrně užitečná, protože může do jisté míry zabránit instalaci nechtěných a často nežádoucích aplikací do počítače.

Navíc dočasná změna nastavení vyžadovaná výjimečně ve chvíli, kdy je třeba instalovat nějaký kriticky důležitý program, je doslova bezbolestná. To je samozřejmě velkým kladem, ale na druhou stranu i záporem, protože kdokoliv s jen trochu techničtějším nadáním si toto nastavení dokáže změnit a následně si tak může instalovat aplikace doslova odkudkoliv.

V každém případě se může tato funkce v kombinaci s rychlým proškolením uživatelů v oblasti informačních technologií stát užitečným pomocníkem. Jde o to, že když uživatelům vysvětlíte, co mohou na počítači dělat a co nikoliv, a zároveň nastavíte tuto funkci, nemusely by vaše snahy o omezování instalací nežádoucího softwaru vyjít až tak vniveč.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?