Hlavní navigace

Zaregistrujte si svoji vlastní doménu! - 1.díl

28. 4. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Zaregistrujte si na Internetu svoji vysněnou doménu dříve, než vás někdo předběhne.

Jedním z mnoha důvodů, proč je Internet tak zajímavý a silný, je skutečnost, že každému poskytuje prostor k tomu, aby se mohl vyjádřit a podělit se o své znalosti a dovednosti takříkajíc se zbytkem světa. Jednou z velmi oblíbených možností, jak o sobě dát vědět, je vytvoření webu pod vlastní doménou.

V současnosti sice existuje celá řada internetových služeb, např. WordPress nebo Blogger,které nabízí možnost vytvoření webu na komerčních doménách, nicméně existuje řada dobrých důvodů k tomu, abyste si vytvořili web na své vlastní doméně – získáte tím na Internetu vlastní místo, nad nímž budete mít úplnou kontrolu, tzn. Je jen na vás, co se na něm ocitne a jaký bude jeho vzhled. Pokud vás toto téma zaujalo a budete si chtít také vytvořit vlastní doménu, pak si na níže uvedených řádcích a dalších dílech tohoto seriálu přečtěte, jak na to.

Vězte, že při vytváření vlastní domény (doménového názvu) máte k dispozici celou řadu možností a můžete si rovněž vybírat z nepřeberného množství poskytovatelů. Na jednu stranu můžete podrobně zkoumat jednotlivé nabídky a zjišťovat, která z nich bude pro nás nejlepší a která tak bude uspokojovat všechny naše potřeby – můžete se ale také začíst do následujících řádků, na kterých jsme pro vás shrnuli vše potřebné, co budete muset pro zaregistrování své vlastní domény udělat.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?