Hlavní navigace

Zaregistrujte si svoji vlastní doménu! - 3.díl

30. 4. 2018

Sdílet

 Autor: (c) nicos - Fotolia.com
Zaregistrujte si na Internetu svoji vysněnou doménu dříve, než vás někdo předběhne.

Předcházející díl

 

Jedním z mnoha důvodů, proč je Internet tak zajímavý a silný, je skutečnost, že každému poskytuje prostor k tomu, aby se mohl vyjádřit a podělit se o své znalosti a dovednosti takříkajíc se zbytkem světa. Jednou z velmi oblíbených možností, jak o sobě dát vědět, je vytvoření webu pod vlastní doménou.

Nejlepší registrátoři domén

Výběrem registrátora GoDaddy nic nezkazíte, jedná se zkrátka o dobrou volbu, a to i proto, že firma nabízí nižší ceny pro všechny, kdo registrují svoji doménu poprvé. Na druhou stranu dají se najít i registrátoři, kteří nabízí příznivější ceny nebo za své ceny nabízí nějaké další funkce (například ochranu soukromí v rámci zaregistrované domény, kdy se vaše osobní údaje zadané při registraci uchovávají mimo veřejně přístupný adresář WHOIS), a to v rámci již zaplaceného registračního poplatku. Tipy na další výhodné registrátory najdete na následujících řádcích.

 

Namecheap

Namecheap

Registrátor Namecheap je prakticky stejně oblíbený jako GoDaddy, navíc nabízí pro registraci domény ještě lepší ceny než GoDaddy. Zároveň u něj najdete daleko širší nabídku placených doplňků, jako je ochrana soukromí v rámci domény a certifikáty SSL, a to za daleko výhodnějších podmínek. (Například ochrana soukromí v rámci domény je aktuálně pro první rok registrace zdarma, za každý další rok pak zaplatíte 2,88 USD –naproti tomu GoDaddy.com požaduje už od počátku registrace za takové služby 8 USD ročně).

 

Hover

Hover

Nabídka registrátora Hover je skutečně oslnivá, a to už jen při pohledu na seznam domén nejvyšší úrovně. Dokáže totiž uspokojit prakticky každého, kdo hledá nějakou naprosto jedinečnou doménovou koncovku. Svoje peníze tak můžete utratit přesně za to, po čem vaše srdce touží, i když právě moc levné to nebude – tak například koncovka .car je aktuálně k mání za 2 499 USD ročně. V rámci registrace pak získáte pro podporované domény zdarma ochranu soukromí v rámci domény (domain privacy). Ceny jako takové jsou stanoveny naprosto jasně, v seznamu najdete přesné ceny pro první registraci, obnovu i přenos domény.

 

Google Domains

Google

Firma Google udělala z registrace domény překvapivě příjemný zážitek. Nejen že nabízí za registraci slušné ceny, rozumný výběr doménových koncovek a zdarma soukromou registraci na doménách, které to podporují, nicméně to všechno je rovněž bez jakýchkoliv dalších funkcí nebo služeb. Součástí je také velmi přehledné rozhraní, i když někteří uživatelé je shledávají poněkud strohé a jednoduché.

 

Porkbun

Porkbun

CS24

Je úplně jedno, zda chcete doménu s některou z tradičních doménových koncovek, jako je .com, .net nebo .org, nebo nějakou modernější, jako je třeba .ninja – všechny můžete mít za slušnou cenu při registraci přes registrátora Porkbun. Tento registrátor nabízí v některých ohledech nejlepší ceny ze všech námi zmiňovaných registrátorů, a to zejména díky tomu, že vybírá velmi nízké registrační poplatky azároveň neúčtuje žádné další poplatky za ochranu soukromí v rámci domény (WHOIS) a ani za certifikát SSL. Zároveň nabízí slušný výběr doménových koncovek, i když tento seznam není tak rozsáhlý jako u registrátora Hover.

 

Byl pro vás článek přínosný?