Hlavní navigace

Zatraktivněte si vzhled PC osvětlením sadou RGB - 7.díl

19. 7. 2017

Sdílet

 Autor: (c) Scanrail - Fotolia.com
Chcete zapracovat na vzhledu svého počítače? Zkuste ho neotřelým způsobem nasvítit!

Předcházející díl

 

Když na Internetu navštívíte stránky nadšenců do skládání počítačových sestav, jako jsou například weby /r/battlestations nebo PCPartPicker, pak vám záhy bude jasné, jaké jsou v této oblasti nejnovější trendy co se týče vylepšování vzhledu stolních počítačů. Zjistíte totiž, že většina těch nejpovedenějších počítačových sestav je vybavena nějakou podobou LED osvětlení, přičemž konkrétní volba osvětlení je velmi pečlivě vybírána tak, aby výsledný efekt byl co nejpůsobivější a nejatraktivnější.

Instalace větráčku Aer RGB

Instalace LED větráčku do počítačové skříně je velmi podobná instalaci jakéhokoliv jiného větráčku do počítačové skříně, až na to, že u LED větráčku je třeba provést jeden krok navíc. Kromě připojení standardního čtyřpinového napájecího kabelu, který se používá pro napájení, a tedy pro otáčení lopatek větráčku a sledování rychlosti otáčení, je třeba připojit další kabel, který propojuje větráček s řídícím prvkem pro osvětlení počítačové skříně.

Větráček NZXT Aer je k dispozici ve velikostech 120 mm a 140 mm, přičemž každé balení obsahuje osm samostatně ovladatelných LED diod

Připomeňme si ještě jednou, že každý port na řídícím prvku HUE+ dokáže řídit až čtyři LED pásky, což znamená, že pokud budete chtít, můžete za sebou připojit klidně i několik RGB větráčků do počítačové skříně. V tomto případě budeme připojovat pouze jeden větráček počítačové skříně.

Vyndejte proto svůj stávající větráček počítačové skříně a vyměňte jej za RGB větráček. Následně připojte napájecí kabel RGB větráčku k příslušnému konektoru na základní desce. Poté připojte jednu stranu kabelu pro řízení LED osvětlení k patici větráčku označenou IN a druhý konec kabelu k zadnímu portu řídícího prvku LED osvětlení. Pokud byste chtěli ovládat více větráčků, připojte jeden konec prodlužovacího kabel k patici OUT prvního větráčku a druhý konec kabelu k patici IN druhého větráčku atd.

Instalace větráčku Aer RGB

Tím máte práci s kabely za sebou. Nyní pomocí speciálního klíče, který je součástí sady HUE+ připevněte řídící prvek k počítačové skříni, uspořádejte kabely a zavřete počítačovou skříň. Nyní můžete zapnout počítač a nainstalovat řídící aplikaci NZXT CAM.

LED pásky a RGB větráček v počítačové skříni za provozu

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?