Hlavní navigace

Zimní olympiáda z pohledu Sega her

13. 2. 2009

Sdílet

Blížící se Zimní olympijské hry ve Vancouveru dojdou svého ztvárnění ve dvou Sega hrách. Nejprve v ryze arkádovém snažení sportovců jako je Mario a Sonic. A potom se chystá i nějaká akurátnější simulace.

V těchto dnech Sega oficiálně potvrdila, že získala licenci na Zimní olympijské hry pořádané roku 2010 v Kanadě ve Vancouveru. A asi nikoho dvakrát nepřekvapí, že hodlá navázat především na úspěch, který slavila s předchozím titulem Mario & Sonic at the Olympic Games, zasazeným pro změnu na letní olympiádu v čínském Pekingu. Šlo totiž o mnohamilionový blockbuster a současně jeden z mála příkladů, kdy byl third-party titul na konzoli Wii komerčně úspěšný. Takže můžeme očekávat další sportovně arkádové eskapády pro platformy od bigN, v nichž budou hrát roli jak Mario a Sonic, tak další známé herní figury, se kterými tu protáhnete nejenom strmé sjezdovky.

Nicméně vedle tohoto záměru Sega počítá ještě s vytvořením mnohem realističtější hry, jakési simulace Zimní olympiády, kde lze potom očekávat i mnohem silnější multiplatformový záběr. To jsem zvědav, protože téhle japonské firmě slovo simulace nejde tak úplně od úst, přeci jenom automatové kořeny nelze tak snadno zpřetrhat. V téhle souvislosti snad ještě info na závěr, že Sega si znovu zaregistrovala značku 18-Wheeler: American Pro Trucker, což je pro neznalé vcelku povedený "simulátor" jízdy s kamiónem, který byl v hernách prezentován s velice stylovým volantem.  

soutez_casestudy

Zdroj: GameDaily

 

Byl pro vás článek přínosný?