Hlavní navigace

Známe výkon Intel Core i7

12. 10. 2008

Sdílet

Těšíte se jako malí kluci na nové procesory architektury Nehalem od Intelu a doufáte, že udělají stejnou díru do světa jako současné Core 2? Možná budete zklamaní.

Z prvních benchmarků, které se na webu objevují, je totiž vidět, že Nehalem posouvá výkon procesorů o podstatný kus dál, než současné Intel Penryny a Core procesory, ale ne všude. Core i7 má díky návratu technologie Hyper Threading osm virtuálních jader, takže výkon v v toto podporujících aplikacích je doslova brutální a virtualizace, práce s videem, renderování přes procesory, to vše bude o pořádný kus rychlejší než doposud. Avšak to jsou všechno serverové záležitosti, které jsou sice důležité, ale vás asi zajímá reálný přínos pro koncového uživatele.


S tím je to podle zahraničních testů trochu horší a například v počítačových hrách se výkon Core i7 propadá pod stejně rychle taktovaný Core 2 Extreme a ani další výsledky nejsou nijak přesvědčivé. Stejně tak platí, že pokud počítač používáte pouze pro domácí práci, dokážete sotva využít dnešních dvoujádrových čipů, a přechod na Core i7 je holý nesmysl.

Předpokládám proto, že do domácích počítačů bude nástup Core i7 pomalý, zatímco v serverech o ně bude velký zájem. Všechny testy si samozřejmě můžete prohlédnout sami a děkujeme za ně serveru pconline.com.cn.



















- - Tomáš Šulc


Byl pro vás článek přínosný?