Hlavní navigace

Zodpovídáme dotazy okolo nového Edge od Microsoftu (5)

27. 1. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Webový prohlížeč od Microsoftu, postavený okolo jádra Chromium, oficiálně dorazil, což s sebou nutně přineslo i otázky uživatelů, kteří možná netuší, co to pro ně znamená. Přinášíme odpovědi na ty nejčastější.

Předchozí díl

Fungují na Edge doplňky pro Chrome?

Ano.

Edge má svůj vlastní „obchod“ s doplňky, k němuž se dostanete tak, že zvolíte položku „Rozšíření“ z menu na pravé straně adresního řádku (ty tři horizontálně řazené tečky), ale nainstalovat si můžete i ty z Chrome Web Store. Zde je celý proces identický jako u samotného Chromu, ačkoliv uživatelé musejí jednorázově povolit prohlížeči Edge, aby mohl instalovat rozšíření z externích zdrojů.

Neodešly náhodou sedmičky do důchodu? Bude Microsoft skutečně podporovat Edge na tomto jím odepsaném OS?

Ano, ale netušíme, jak dlouho. „I nadále budeme podporovat uživatele Windows 7 novým Microsoft Edge,“ napsal mluvčí Microsoftu v e-mailové odpovědi na otázku, zda společnost podporu skutečně zachová.

Google již slíbil, že Chrome pro Windows 7 bude dostávat záplaty minimálně do 15. července 2021. Microsoft by byl bláhový, kdyby s touto podporou skončil ještě před Googlem, takže toto datum považujte za nejbližší možný termín ukončení aktualizací z jeho strany.

CS24

Dalším možným datem konce podpory by mohl být 10. leden 2023, konec tzv. Extended Security Updates (ESU), programu určeného pro podnikové uživatele Windows 7. A protože ti za ESU platí, bude Microsoft dodávat záplaty pro Edge kryté tímto programem. A protože už záplaty stejně musí vyvíjet pro ESU, proč se o ně nepodělit i s ostatními uživateli prohlížeče na Windows 7?

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?