Hlavní navigace

Zrychlete si připojení k bezdrátové síti a internetu – levně - 1.díl

1. 11. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Zdvojnásobili jsme výkon naší domácí bezdrátové sítě. Něco málo jsme utratili, ale dost jsme získali.

Podařilo se nám zrychlit domácí bezdrátovou síť a připojení k Internetu, a to daleko levněji, než jsme si kdy pomysleli. Maximální výkon bezdrátové sítě je velmi aktuálním tématem zvláště nyní, kdy pandemie koronaviru uvěznila jak studenty, tak jejich rodiče do svých domovů a všichni se tak pokouší pracovat či studovat z domova – a často ve stejnou dobu.

Úvod

Velmi palčivým problémem se stává dosah bezdrátové sítě. I v malé domku či bytu se dosahem signálu bezdrátové sítě rozumí možnost solidní úrovně signálu bezdrátové sítě i v těch nejzapadlejších koutech domu, v jednotlivých patrech, ba i na dvorku, kde to dříve vůbec nebylo potřeba. Zatímco výpadek internetového připojení během procházení webových stránek ještě před rokem neznamenal nic katastrofického, je výpadek během hovoru třeba na platformě Zoom v současnosti nepříjemný až trapný stejně, jako kdybyste do práce přišli v tričku oblečeném naruby.

Na následujících řádcích najdete způsob, jakým se nám podařilo zrychlit provoz naší domácí bezdrátové sítě a s pomocí poskytovatele internetového připojení (ISP) dokonce optimalizovat rychlost našeho hlavního připojení do Internetu. Přitom stačí jen chytře nakoupit a trochu si zahrát na kutila. Výdaje v našem případě byly minimální a mohly být ještě menší, pokud bychom bývali věděli všechno, co už víme nyní.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?