Hlavní navigace

Zvyšte inteligenci Amazon Echo pomocí Alexa Routines! - 1.díl

9. 6. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Velmi zdařilý nástroj pro automatizaci otevírá chytrému reproduktoru Alexa nové možnosti. Zkuste je využít i vy!

Jednou z nejpovedenějších funkcí inteligentních reproduktorů Amazon Echo je bezpochyby funkce rutin (Routines). Tyto rutiny vám totiž umožní pomocí jednoho hlasového příkazu provést najednou několik operací namísto standardní jedné operace. Jednotlivé operace dokonce můžete automatizovat, a to, aniž byste vůbec museli promluvit.

Konfigurace rutin u Alexy a jejich využití na maximum není jen tak, bez práce a trochy kreativity to prostě nepůjde. Nicméně jsme pro vás připravili vše potřebné, co potřebujete k tomu, abyste si mohli vymyslet své vlastní rutiny.

Základy vytváření rutin Alexa Routines

Prvním krokem při vytváření rutin Alexa Routines je spuštění aplikace Alexa pro operační systém Android nebo iOS. Po spuštění aplikace klepněte na tlačítko pro vyvolání nabídky, které se nachází v levém horním rohu obrazovky a zde vyberte položku Routines. Sem potřebujete přidat novou rutinu – proto klepněte na tlačítko plus (+), které se nachází v pravém horním rohu nabídky.

Všechny rutiny se bez výjimky skládají z nějakého spouštěče (podmínky, která rutinu spustí – takovou může být například hlasový příkaz) a z jedné nebo několika spouštěči přiřazeným operacím. Nejprve je třeba definovat spouštěč (trigger) – ten nastavíte výběrem položky When this happens.

Definice triggeru (spouštěče)

Za okamžik se vám zobrazí celkem pět možností:

  • Voice (hlas): V tomto případě se rutina spustí při vyslovení vámi nadefinované fráze, například: „Alexa, good night“.
  • Schedule (plán): Při výběru této položky se rutina bude spouštět v předdefinovaných dnech a časech (včetně například možnosti pouze o víkendu nebo pouze v pracovní dny).
  • Device (zařízení): Zde se rutina spustí s předdefinovaným kontaktem nebo pohybovým senzorem (v tomto případě musí být k dispozici hub SmartThings nebo Echo Plus).
  • Arrive or leave (příchod nebo odchod): V tomto případě se rutina spustí v práci, doma, popřípadě na předem zadané adrese. Zde se používá funkce detekce polohy integrovaná ve smartphonu.
  • Echo Button (tlačítko Echo): Zde se rutina spustí při stisku některého z velkých tlačítek od Amazonu (v ceně 20 USD za balení dvou tlačítek).

Konfigurace těchto spouštěčů je v naprosté většina případů naprosto intuitivní. Vlastně jde pouze o to, abyste si některý spouštěč vybrali ze seznamu a poté e řídili výzvami, které se budou zobrazovat na obrazovce. Pokud chcete rutinu spouštět pouze v konkrétních časech, pak je třeba, abyste si vytvořili plán, a to prostřednictvím tlačítka Change, které se nachází vedle sekce Anytime. Plán je možné vytvořit pro spouštěče Device, Arrive or leave a pro tlačítko Echo Button.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?