Hlavní navigace

Zvyšte inteligenci Amazon Echo pomocí Alexa Routines! - 2.díl

10. 6. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Velmi zdařilý nástroj pro automatizaci otevírá chytrému reproduktoru Alexa nové možnosti. Zkuste je využít i vy!

Předcházející díl

 

Jednou z nejpovedenějších funkcí inteligentních reproduktorů Amazon Echo je bezpochyby funkce rutin (Routines). Tyto rutiny vám totiž umožní pomocí jednoho hlasového příkazu provést najednou několik operací namísto standardní jedné operace. Jednotlivé operace dokonce můžete automatizovat, a to, aniž byste vůbec museli promluvit.

Konfigurace rutin u Alexy a jejich využití na maximum není jen tak, bez práce a trochy kreativity to prostě nepůjde. Nicméně jsme pro vás připravili vše potřebné, co potřebujete k tomu, abyste si mohli vymyslet své vlastní rutiny.

Přehled akcí

Po nastavení spouštěče můžete začít s výběrem akcí, které budou s tímto spouštěčem svázány. Výběr akcí se provádí prostřednictvím tlačítka Add action, které vám přináší volbu několika možností:

Definice akce pro trigger

CS24

  • Alexa says nastaví, že vaše zařízení Echo něco vysloví nahlas. Může se přitom jednat o vlastní frázi nebo o některou předdefinovaných frází, jako jsou například vtipy nebo pozdravy.
  • Calendar zajistí, že Alexa přečte vše, co máte zařídit aktuálním dni nebo zítra, popřípadě vám připomene nejbližší událost.
  • Device settings nastaví hlasitost asistenta Alexa, zastaví přehrávání hudby nebo zajistí přepnutí do režimu Nevyrušovat (Do Not Disturb).
  • Messaging dokáže buď zaslat do aplikace Alexa vlastní upozornění, nebo rozeslat vlastní zprávu do zařízení Echo a Fire TV.
  • Music přehraje vámi vybranou skladbu, popř. skladby od vámi vybraného hudebního skladatele či interpreta, popřípadě vámi vytvořený playlist z Amazon Music, Spotify, iHeartRadio, Pandora či TuneIn. (pokud některé z těchto možností nevidíte, musíte se k nim v aplikaci Alexa nejprve přihlásit, a to prostřednictvím nabídky Settings > Music). Dále můžete nastavit časovač, který přehrávání hudby po uplynutí určité doby automaticky zastaví.
  • News zajistí, že Alexa přečte souhrn Flash Briefing, který se sám dá v aplikaci Alexa nakonfigurovat prostřednictvím nabídky Settings > Flash Briefing.
  • Smart Home dokáže ovládat inteligentní osvětlení, zámky, termostat apod. – to vše pouze za předpokladu, že už je máte v aplikaci Alexa nastaveny. (Pokud jste navíc v aplikaci Alexa na záložce Devices vytvořili nějaké skupiny (Groups), pak můžete ovládat vše v této skupině najednou).
  • Traffic zajistí, že Alexa přečte zprávu týkající se dopravní situace, ovšem pouze za předpokladu, že jste v aplikaci Alexa zadali v nabídce Settings > Traffic všechny potřebné údaje.
  • Wait zajistí, že Alexa mezi jednotlivými operacemi udělá přestávku, jejíž délku si sami nastavíte.
  • Weather zajistí, že vám Alexa přečte předpověď počasí pro vaši oblast.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?