Hlavní navigace

10 tipů a triků pro upomínky Google Keep - 4.díl

23. 10. 2019

Sdílet

 Autor: Techhive.com
Využijte potenciál Google Keep na maximum!

Předcházející díl

 

Google Keep pravděpodobně patří mezi nejpodceňovanější ze všech služeb, které firma Google nabízí. Přitom to není jen místo, kde si můžete zapisovat své myšlenky – je to rovněž nástroj k propojení služeb Dokumenty, Kalendář, Fotky a dalších služeb Googlu – nástroj, který jste stejně jako většina ostatních uživatelů už dlouho postrádali. Na následujících řádcích naleznete 10 tipů a triků, díky kterým budete moci využít potenciál Google Keep  skutečně na maximum.

Nastavte si u poznámky čas, popřípadě místo pro připomenutí

Firma Google má pro připomínání speciální aplikaci s názvem Úkoly Google, nicméně pokud si nechcete do svého mobilního telefonu instalovat další aplikaci, můžete si u svých poznámek nastavit připomenutí – vaše poznámky se pak chovají jako upomínky. Jednoduše v okamžiku, kdy se nacházíte v poznámce, klepněte na ikonku zvonečku – pak už jen stačí nastavit připomenutí, a to na konkrétní datum a čas, popřípadě umístění – pokud třeba chcete připomenout, abyste při nákupu v obchodě s potravinami nezapomněli vzít mléko.

Obnovení smazané poznámky

Není to sice přesně žádná skrytá funkce, nicméně je velmi pravděpodobné, že jste si jí zatím vůbec nevšimli. Pokud si omylem nějakou poznámku smažete, popřípadě si uvědomíte, že jste v ní něco potřebovali, pak ji můžete obnovit z koše, a to do sedmi dní od jejího odstranění. Popřípadě, pokud si nejste jisti, zdali budete poznámku potřebovat později, ale chcete ji dostat z domovské obrazovky, pak namísto odstranění můžete použít funkci archivování. Archivováním dojde k odstranění poznámek z vaší knihovny a k jejich uložení do složky Archive. Do této složky se pak dostanete z postranního panelu.

soutez_casestudy

Koš není vůbec třeba používat – zkuste namísto něj použít složku Archive. Pokud již ale nějakou tu poznámku odstraníte, pak máte sedm dní na to, abyste se rozhodli, zda to s tím odstraněním myslíte skutečně vážně

Vytvoření poznámky z e-mailu

Chcete-li vytvořit poznámku z e-mailu, pak máte dvě možnosti: buď text z e-mailu zkopírujete a následně vložíte do nové poznámky, nebo použijete ve webovém rozhraní Gmailu následující velmi užitečný tip. Postupujte následovně: Nejprve otevřete e-mail a klepněte na ikonku Keep , která se nachází v postranním panelu vpravo. Následně klepněte na tlačítko Vytvořit poznámku, přičemž se váš e-mail objeví v nové poznámce jako její příloha. Poznámku pojmenujte, a když skončíte, klepněte na položku Hotovo – nyní se budete moci dostat do daného e-mailu jedním klepnutím myši.

Byl pro vás článek přínosný?