Hlavní navigace

12 tipů pro zatraktivnění vašeho online profilu - 2. díl

15. 4. 2012

Sdílet

 Autor: © yellowj - Fotolia.com
Pokud se právě poohlížíte po novém zaměstnání, nezapomeňte na svůj online profil. Ten se dnes stává velmi důležitou součástí vaší identity. V tomto článku se dozvíte, jak si svůj profil vylepšit, abyste potenciálnímu zaměstnavateli či personalistovi utkvěli v oku.

Ať chcete či nechcete, je vaše digitální identita tím, co zajímá většinu vašich budoucích zaměstnavatelů či personalistů. Ti totiž stále častěji vyhledávají informace právě na internetu. Pokud se tedy právě nacházíte v situaci, kdy přemýšlíte nad změnou zaměstnání či zaměstnání hledáte, pak vězte, že řada expertů doporučuje, abyste svoji digitální identitu v žádném případě nepodceňovali. Budoucího zaměstnavatele či personalistu mohou ta správná slova, fotografie či údaje v sociálních sítích buď zaujmout, anebo naopak odradit.

Přinášíme vám proto 12 tipů, které vám pomohou vyplnit váš online profil vším potřebným k tomu, abyste obstáli na dnešním velmi konkurenčním prostředí na trhu práce. Na konci seriálu pak na vás čeká ještě jeden tip navíc jako bonus.

 

1. díl článku: Vyberte správný název pozice

 

2) Používejte správnou e-mailovou adresu

Doména ve vaší e-mailové adrese o vás poměrně hodně prozradí. Michael Dsuppin tvrdí, že e-maily ze schránek zřízených u Yahoo mohou být u firem používající servery s operačním systémem Linux označovány za spam. E-mailová schránka zřízená u AOL se považuje za zastaralou. Rozhodně tím neříká, že by to musel být důvod k tomu, proč uchazeče o zaměstnání s takovou e-mailovou schránkou neoslovit, nicméně on by se na takového člověka díval podezřívavě. Hotmail se často považuje rovněž za zastaralou schránku, zatímco nejlépe hodnocená je e-mailová schránka u Googlu. Z ryze českých poskytovatelů bychom osobně vybrali Seznam.


3) Uvádějte u svého profesionálního online profilu i telefonní čísla

Uvedením telefonního čísla se zvyšuje pravděpodobnost, že vás personalista či potenciální zaměstnavatel kontaktuje. Je to dáno tím, že telefonování je v některých situacích nejrychlejším a nejspolehlivějším způsobem, kterým se dá zjistit, zda jste právě vy tím nejvhodnějším uchazečem, kterého firma hledá.

CS24

„Telefonní čísla jsou pro každého velmi důležitá", říká Michael Dsupin. „Dokud někomu nezavoláte a nepromluvíte si s ním, je velmi obtížné dozvědět se, zda je vhodným uchazečem či nikoliv.“ Důležitou roli pak samozřejmě hrají také osobní pohovory, ale ty už spadají do další vývoje.

Pokud je vám nepříjemné sdělovat svoje osobní telefonní číslo, pak zkuste využít službu Google Voice či jí podobnou, která vám umožní získat telefonní číslo včetně hlasové schránky zdarma, aby vám mohli volající popřípadě zanechat vzkaz. Svůj účet u Google Voice si můžete navíc nastavit tak, aby se při pokusu o telefonní hovor na číslo u Google Voice vytvořilo upozornění, které se následně zašle na e-mailovou adresu v podobě nové zprávy.

Byl pro vás článek přínosný?