Hlavní navigace

20 tipů a triků pro Windows 8, bez nichž se neobejdete – 10. díl

2. 1. 2013

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
V dnešním, již předposledním díle našeho seriálu se pokusíme najít ve Windows 8 složku s hrami a seznámíme se s možnostmi funkce Family Safety (Rodičovská kontrola).

V novém operačním systému Windows 8 se nachází spousta zajímavých funkcí a vlastností. Bohužel ne všechny jsou tak intuitivní, že je hned jasné, jak se mají používat. V tomto seriálu jsme pro vás připravili 20 nejlepších tipů a triků, které sami při práci ve Windows 8 používáme a které se nám tedy maximálně osvědčily.

 

1. díl – Úvod a nejpoužívanější klávesové zkratky ve Windows 8

2. díl – Těsné zobrazení pro více aplikací, třídění aplikací

3. díl – Ukončení aplikace, používání centralizovaného a kontextového vyhledávání

4. díl – Úprava nastavení soukromí, úprava nastavení filtru SmartScreen

5. díl – Zobrazení nabídky pro rychlý přístup, současné používání programů pro Windows 8 a pracovní plochy

6. díl – Programy spouštěné při startu operačního systému najdete ve Správci úloh, sdílení obsahu mezi lidmi nebo mezi aplikacemi

7. díl – Vytvoření obrázkového hesla, spouštění operačního systému do režimu pracovní plochy

8. díl – Přihlašování do operačního systému bez zadávání uživatelského jména a hesla, obnovení počítače

9. díl – Spuštění počítače v nouzovém režimu, zapnutí a vypnutí funkce Live Tiles

 

Vyhledejte ve Windows 8 složku se hrami

Složka se hrami, která existovala ve Windows 7, se běžně ve Windows 8 nenachází. Ale nemějte obavy: pokud do počítače nainstalujete nějakou počítačovou hru, která by měla patřit do této složky, pak se tato složka automaticky vytvoří. Tuto složku pak nejsnáze naleznete tak, že klepnete na obrazovce Start na ikonku hry a poté ve spodní části obrazovky vyberete položku Open file location.

Povolte funkci Family Safety (Rodičovská kontrola)

Díky funkci Family Safety budete moci naprosto bez obav nechat děti hrát si s počítačem

Chcete se vyhnout nepříjemným překvapením týkajícím se stavu vaší kreditní karty? Pak vytvořte svým dětem na počítači samostatný standardní uživatelský účet (funkce Family Safety se účtu správce netýká). Funkci Family Safety povolíte tak, že postupně klepnete na položky Control Panel, User Accounts a Family Safety, přičemž vyberete uživatelský účet, na nějž se má tato funkce aplikovat. Díky této funkci pak získáte i informace týkající se činností prováděných pod tímto uživatelským účtem. Funkce Family Safety umožňuje i filtrování webu, nastavení časového limitu, kdy je možno počítač používat, omezit používání Windows Store, her či dalších aplikací.

soutez_casestudy

 

V posledním díle našeho seriálu přinášejícího tipy a triky pro Windows 8 se zaměříme na vytvoření zástupce, který nám umožní jedním klepnutím vypnout počítač.

Byl pro vás článek přínosný?